Veronika Žilková by totiž ráda dopřála své dceři střídavou péči, aby Kordula vídala oba rodiče. Jenže Stropnický s tímto návrhem nesouhlasí. „Otec Kordulky střídavou péči odmítá a pobyt v Izraeli (Stropnický je tam českým velvyslancem – pozn.) si o rok prodloužil. Když je v pětašedesáti letech přesvědčený, že ho dcera v pravidelném osobním kontaktu nepotřebuje, jeho názor soudem nezměníte. Ale za pokus to stojí,“ prozradila již dříve Žilková pro Blesk.

Jenže u soudu se dočkala nepříjemného překvapení. „Před zahájením soudu, už přímo v soudní místnosti, jsem se dozvěděla zcela šokující informaci, která byla, že Martin Stropnický dnes ráno podal žádost o rozvod. A protože se to jmenovalo „soud o střídavou péči do rozvodu“, tak vlastně nebylo o čem jednat a ten soud byl odročen na listopad,“ prozradila Žilková pořadu Showtime s tím, že dřívější termín Martin Stropnický nenašel.

„Ani Kordulka, ani já jsme nevěděly, že tatínek chystá žádost o rozvod. A jediné, co mě napadlo: „Jak já to tý holce zase řeknu?“ Zase ten otec nesebral odvahu ji to říct sám. Mě zaskočila přítomnost fotografů, protože jsem věděla, že jsem nikomu o tom termínu neřekla. A tak mě překvapilo to, že právě zrovna on, který má pořád pocit, že já to příliš medializuju, tak že zrovna on si je pozval. Já jsem se snažila ty fotografy odtamtud dostat i přes nějakou ochranku, protože jsem nechtěla, když jde o spor o nezletilé dítě, tam mít žádnou přítomnost médií,“ svěřila Žilková.

A proč vlastně Veronika Žilková tolik chce, aby měli dceru ve střídavé péči? „Před dvaceti lety se Martin Stropnický, tehdy byl velvyslanec ve Vatikánu, vracel kvůli dětem předčasně, aby se podílel na jejich výchově. Tak jsem doufala, že i tentokrát, není to předčasně, ale bylo by to v termínu, že by mohl pochopit, že ta dcera ho taky potřebuje, jako ho potřebovaly tři předchozí děti. Opak je pravda. On si to o rok prodloužil, takže oproti standardním čtyřem rokům tam bude pět let,“ vysvětlila a je tak pochopitelné, proč ji nastalá situace tolik mrzí.

K situaci se pochopitelně vyjádřil i sám Stropnický. „Na Kordulce mi velice záleží. Doufám, že časem zvítězí racionalita tak, aby byl naplněn zájem naší nezletilé a zároveň již téměř dospělé dcery. Jsem ale přesvědčený, že právě proto tohle téma nepatří na veřejnost,” prozradil pořadu Showtime.

Video
Video patří k placenému obsahu Blesku
Odemknout video

Stropnický a Žilková u soudu: Gesta, která mluví za vše Blesk TV

Fotogalerie
61 fotografií