Radost z úspěšné operace kvůli perforaci tlustého střeva jí nevydržela dlouho. „Skoro jsem přestala mluvit! Byla jsem na pokoji, kde byla puštěná klimatizace, a bylo zle. Jsem na ni totiž děsně citlivá a okamžitě mi odešel hlas,“ svěřila Blesku legendární zpěvačka hodně nakřáplým hlasem.

Situaci naštěstí začali řešit už v Nemocnici Na Homolce, kde Kubišová po přeložení z jednotky intenzivní péče požádala o pokoj bez klimatizace. „Normálně se jí vyhýbám jako čert kříži, ale tady tentokrát nebylo zbytí. Tak snad se krk brzy uzdraví...“ konstatovala Marta. „Hlavní je, že se povedla operace! U zpěvačky v důchodu už ten hlas tak důležitý není,“ dodala Kubišová s humorem.

Kromě hlasivek se zpěvačka po operaci potýká také se změnou jídelníčku, která je jako součást léčby střevních nemocí poměrně běžná. „Mám i bezezbytkovou dietu, to je pro mě úplně nóvum,“ řekla Kubišová pro magazín Showtime. Takzvaná bezezbytková dieta spočívá v tom, že pacient konzumuje jen to, co jeho trávící systém bezezbytku zpracuje a nezatěžují se tak zbytečně nemocná střeva. V takovém případě je potřeba omezit vlákninu, která je pro tělo těžko stravitelná, a také tuky.

Video
Video se připravuje ...

Marta Kubišová letos oslaví 80: Zpívání je pryč, ani se mi nestýská! David Turek

Fotogalerie
27 fotografií