Jáchym mamince opravdu med kolem pusy, co se práce týká, nemaže. Má o herectví jasno. Klade své stvořitelce opravdu zapeklité otázky. „Mami, co si myslíš, že je užitečnější, herečka, nebo uklízečka?“ zaskočil Janu synek.

„Zeptala jsem se ho, co si myslí on. Odpověděl: Já myslím, že rozhodně uklízečka.“ A bylo!

Možná je to tím, že v Krkonoších, kde rodina spokojeně bydlí, prý žijí v chaosu. „Snažím se být systematická, ale permanentně mi to někdo kazí. Uklízím, ale můj syn Jáchym mi to neustále boří a klade mi nějaké otázky,“ bránila se herečka v rozhlasovém pořadu Blízká setkání.

Situaci zatím nijak neřeší. „Nesnažím se vysvětlit mu herectví nějak pozitivně. Říkám si, že každý si najde svoji cestu sám. A pokud ho zajímají jiné věci, tak proč ne,“ uvažuje.

Jana Stryková se seznámila s vnukem Waldemara Matušky (†76), zvukařem Matějem Matuškou(42) při postprodukci seriálu Okresní přebor. Do jednoho dílu namlouvala roli navigace, do které si ji Matěj podle hlasového rejstříku obsadil. „Seznámili jsme se díky mému hlasu,“ přiznává herečka vesele.

Video
Video se připravuje ...

Sestřička z Ordinace Stryková má jasno: Druhé dítě a svatba s Matuškovým vnukem nebude! Markéta Reinischová, Jan Jedlička

Fotogalerie
31 fotografií