Jako by skladatel tušil, co osud chystá. Byl už letos na dovolené v Dominikánské republice a v červenci v Bulharsku. A právě na srpen se chystal do svých milovaných Karlových Varů, kam jezdil pravidelně. „Jsem moc smutný,“ řekl deníku Aha! bývalý tajemník Karla Gotta (†80) Jan Adam (58). „Eda měl do Varů odjíždět včera ve středu, ale když slyšel, kdy tam budu já, hned si přeložil pobyt na devatenáctého. Rádi jsme po procedurách vzpomínali a povídali si,“ dodal smutně. Kamaráda viděl naposledy v květnu na křtu CD Na Kole On.

Parmu oplakává také zpěvák Milan Drobný (77). „Eda před několika dny upadl a říkal, že je v Nemocnici Na Bulovce a že si zlomil žebra. Pak už volal z domova, že mám přijít v pondělí. Dělal mi tři desky, poslední byla Moje zem, která opěvuje krásné kouty naší vlasti, dostala cenu Intergramu a Artesu jako počin roku. A právě jsme společně připravovali další CD. Jeho odchod je pro mě rána,“ přiznal zpěvák.

Bráchové-skladatelé

Eda měl mladšího bratra, taky skladatele Jindřicha Parmu (69). V 80. letech složil pro Karla Gotta například píseň Chyť své dny, pro Hanu Zagorovou Co ti brání v pousmání a pro Petra Kotvalda napsal sérii hitů: Gejzír, Kdekdo je dál a Satelit. V Discopříběhu 2 zní jeho píseň Tak na to šlápni.

Fotogalerie
10 fotografií