Eduard Parma byl muž mnoha talentů – hudební skladatel, aranžer, producent či basový kytarista. Navíc to byl také průkopník nových hudebních stylů u nás. Talent měl zřejmě již v krvi, jelikož jeho tatínek byl rovněž skladatel a navíc kapelník a trumpetista (Eduard Parma starší).

Parma ml. byl absolventem Státní konzervatoře – věnoval se hraní na klarinet. Založil také vlastní Orchestr Eduarda Parmy ml., který vedl v letech 1975–1979. Tento orchestr doprovázel zpěváky Jiřího Korna či Hanu Buštíkovou.

Právě pro Korna Parma navíc zkomponoval několik písní, např. „Ulice Váci“. Velký úspěch slavili společné též se skladbou „You're My Voodoo“ neboli česky „Žal se odkládá“. Tu dnes kromě Korna zpívá na svých koncertech často i Monika Absolonová.

V roce 1981 se Parma odstěhoval do Velké Británie, odkud se po revoluci vrátil zpět do vlasti. Přenesl sem také své nahravácí studio, které založil spolu s bratrem.

Ve věku 72 let ale nyní bohužel navždy odešel. Smutnou zprávu Blesku potvrdil zpěvák Milan Drobný, který s ním měl rozpracovanou desku.

Fotogalerie
15 fotografií