V kinech teď běží komedie Pánský klub, kde hrajete Gigiho Wolfa. Kdo to je?

Starý rockový zpěvák, který v Americe zpíval s hvězdama, jako byli Bon Jovi a podobně, žil si na vysoký noze. Jenže po návratu do Česka má problém, kvůli kterému se přihlásí na terapii pro eroticky závislé.

Tu postavu dobře znáte, pár let ji už hrajete v divadle. Jak vy to vlastně máte? Je pro vás víc kamera, anebo divadlo?

Divadlo. Já si myslím, že všechno to herectví se odvíjí právě od něj. Zatímco ve filmu může hrát každý a hlavní roli si může zahrát klidně třeba i prasátko, na divadle musí být herec. (smích) Já jsem vlastně celý život nedělal nic jiného.

Vždyť jste se učil na nástrojáře, dokonce jste v tom oboru chvíli i pracoval.

Jenže během učňáku jsme šli s kamarádem po Karlově mostě, na jehož konci byla kancelářička ochotnického souboru veleobce baráčníků, kteří měli u amerického velvyslanectví i svoje divadýlko. Zrovna vypsali konkurz na techniky a herce. Začalo mě to bavit a nakonec jsem při učení chodil na Lidovou konzervatoř. Tam jsem byl já a sedm holek, které si myslely na DAMU, tak jsem jim šel k přijímačkám nahazovat texty.

Vy jste to zkusit nechtěl?

Vůbec mě to nenapadlo, já totiž neměl maturitu. Ale přišel za mnou pan profesor Vicena, proč taky nemám podanou přihlášku, že to v případě talentu jde i bez maturity, a ta se pak dodělá. No a vzali mě.

Co na to říkali rodiče?