Následky nemoci i zranění jsou na ní stále patrné. A není divu, když dochází dvakrát týdně do nemocnice na transfúze. Hlas zní ale už dobře. Nový projekt ji těší. I když si Hanička Písnička podle vlastních slov muzikál zrovna nevysnila, přišly jí během let ke schválení hned tři scénáře.

Vítězí libreto

„Představte si, dva z nich se jmenují Biograf láska. Takže nějaký význam to asi má a já vlastně beru, a to jsem vždy hlásala, každou písničku jako uzavřené divadelní představení, tak jsem si říkala: A proč ne…“ přiznala Zagorová v rozhovoru.

A co přimělo Hanku, která stále bojuje s následky covidu, aby na scénář spisovatelky Uljany Donátové (61) kývla? „Asi libreto, vize celého týmu a pracovní nasazení,“ prozradila zpěvačka. „Když jsem viděla, že celý tým věnuje tomu projektu strašně moc práce, říkala jsem si, že vlastně já nemůžu kazit práci někoho jiného.“

Dala svobodu

Režie a choreografie připravovaného projektu se ujal Jan Kříž (36). „Hanka nám dává velkou tvůrčí svobodu, sama dobře ví, jak moc je pro každého umělce důležitá,“ zdůraznil.

„Scénář muzikálu samozřejmě zná, četla ho, diskutovali jsme s ní nad ním a dál už nás nechává pracovat. Nicméně moc si vážím toho, že celý projekt zaštiťuje a že s námi u něj stále je.“ V zásadních rolích se objeví Marie Křížová (32), Elis Ochmanová (33), Michaela Tomešová (30), Bořek Slezáček(54) a Milan Peroutka (32).

Biograf láska

Biograf láska vznikl v období, kdy Jiří Zmožek měl z nebe úžasnou invenci a psal mi jeden větší šlágr než druhý, a Biograf láska k nim patří,“ říká Zagorová. A dodává: „Moc se těším.“

VIDEO: Hanka Zagorová se po čase ukázala: Tvůrcům svého muzikálu poslala vzkaz!

Video
Video se připravuje ...

Hanka Zagorová se po čase ukázala: Tvůrcům svého muzikálu poslal vzkaz! Divadlo Kalich

Fotogalerie
140 fotografií