Obě štíhlé herečky dohromady neváží ani půlku toho, co kdysi Helena Růžičková (†67), přesto mají alternovat v jedné z jejích nejslavnějších rolí!

Po počátečních rozpacích ale bylo v karlínském divadle veselo a jak Iva, tak Adéla pózovaly s nově nabytým umělým poprsím ostošest. „Kostým je pohodlný, to je skvělé. A co se týká vycpávání, tam ještě musíme najít nějaký kompromis...“ našlapovala kolem nachystané »parády« Pazderková.

Řeknou si své

Umění Heleny Růžičkové podle ní nespočívalo v tom, jak vypadala, ale že byla naprosto geniální herečka. „Myslím, že by nám stačilo pomoci trochu s poprsím a zadečkem,“ popsala Iva svůj návrh, jak ve splývavé zástěře staré Škopkové dosáhnout kýženého efektu. Gondíková taky cítila, že vše bude třeba ještě prodebatovat. „Jsme ještě v procesu, jak kostým uchopíme. A je fajn, že do toho můžeme i trochu mluvit a zasahovat,“ řekla Blesku Adéla, pro kterou byla nabídka na roli vtipnou záležitostí.

Tvůrci pod vlivem?

„Když mi Ondřej Brzobohatý jako autor muzikálu volal, jestli bych se nechtěla v roli mámy Škopkové střídat s Ivou Pazderkovou, smála jsem se asi hodinu!“ vzpomínala Adéla pořád zvesela. „Podezírala jsem je, že jsou s panem režisérem Antonínem Procházkou lehce pod vlivem...“

Kostýmního výtvarníka Romana Šolce a jeho švadlenky tak čeká ještě spousta práce, než bude finální verze na světě. A Blesk o výsledku kompromisu mezi herci a režisérem bude jako první samozřejmě informovat.

Ves a Broadway prý skvěle funguje!

Zkoušky na muzikál jsou plném proudu. Všichni herci se už těší na premiéru, která se má odehrát 16. června, a především na reakce diváků. „Sama jsem překvapená. Bude to buď, anebo. Spousta lidí si to asi neumí představit jako muzikál. Lidovost české vesnice s broadwayským stylem hudby a tanečním číslem. Funguje to ale fantasticky a nesmírně mě to baví,“ pochvaluje si Pazderková.

Video: Iva Pazderková se připravuje na Bikini fitness: Cvičím kvůli psychice!

Video
Video se připravuje ...

Iva Pazderková se připravuje na Bikini fitness: Cvičím kvůli psychice! Petr Macek

Fotogalerie
42 fotografií