Na křtu nechyběly dcery Alžběta (12) s Rozárkou (10), které má s manželkou Alicí (40), a nejstarší Marta (48). Eliška (29), která vzešla z druhého manželství s Martinou Jandovou, se omluvila. Dorazil však vnuk Petr (25), syn zesnulého Petra (†33). Restaurace pod pražským Karlovým náměstím praskala ve švech. Křest si nenechala ujít nejen rodina, ale ani kamarádi a kolegové z branže. „Když mi bylo sedmdesát, řekl jsem, že chci slavit až stovku,“ přiznal Janda. Pak ale postupem doby vyměkl. „Nejspíš nevydržím a budu slavit i devadesátku,“ slíbil.

Na jeho v pořadí třetí sólové desce najdou fanoušci všechny žánry. Dokonce i na drsného rockera překvapivý šanson Mladej kmet. „Jsem mladej kmet, mám osmdesát let, a stejně koukám dopředu, ne zpět,“ zazpíval Petr naživo hostům. Pokračovatel rodu vedle plánovaného velkého mejdanu bude slavit i s rodinou. „Chystáme rodinnou večeři, možná i oběd,“ svěřila Petrova třetí žena Alice (40).

Taky druhá manželka Martina, která je televizní moderátorka, chystá překvapení. „Budu mu přát už 1. května, o den dřív,“ prozradila. Dědečka přišel pozdravit i vnuk Petr (25). Podědil nejen slavné jméno, ale taky hudební vlohy. „Vyrostl jsem na písničkách Olympicu,“ přiznává. Díky dědovi odhodil tenisovou raketu a vzal do rukou kytaru. Na novém albu si zahrál Antonín Gondolán na kontrabas, Emil Viklický na piáno, Jiří Stivín na flétnu a Lukáš Pavlík na bicí.

VIDEO: Petr Janda na pohřbu Náhlovského (†72): Poslední dobou chřadl...

Video
Video se připravuje ...

Petr Janda na pohřbu Náhlovského (†72): Poslední dobou chřadl... David Turek

Fotogalerie
30 fotografií