Vstupuje do kin váš film Vyšehrad: Fylm z fotbalového prostředí. Na co se můžeme těšit?

Troufnu si říct, že na něco, co jste v českých poměrech asi nikdy neviděli. Je to taková nekompromisní pohádka pro dospělé s jasným cílem pobavit.

Podle seriálu, který běžel před čtyřmi roky na internetu, pro sprosťárnu nejdete daleko.

No, pro děti to není, proto tam bude věková hranice od patnácti let. Spousta lidí se bojí, že jsme prvoplánově vulgární, ale nejsme prvoplánoví v tom, že bychom vulgarismus používali za každou cenu. Používáme ho tam, kde to prostě sedí.

Jak vlastně vznikl seriál z fotbalového prostředí?

S bandou kamarádů – režisérem Martinem Koppem, scenáristou Tomášem Vávrou a dramaturgem Matějem Podzimkem nás oslovila internetová televize Obbod, se kterou to nakonec úplně nedopadlo, nicméně pan majitel Kamil Ouška nám dal úplně volný ruce a jeho producent Dan Strejc tak nějak cítil, že by takový seriál mohl táhnout, protože je to u nás i ve světě sport číslo jedna.

Korupce, levárny, chlast, drogy… Je tohle všechno seriálová a filmová fikce, nebo to takhle ve fotbalu vážně chodí?

Je to spíš takový nastavený zrcadlo toho, co se v českém fotbale napříč kluby, týmy, hráči i vedením tak jako děje.

Podle seriálu to vypadá, že život českých hráčů je jeden velký mejdan s nahými, ke všemu ochotnými holkami, koksem a úplatky. Jak na seriál reagovali sami fotbalisté? 

Spousta těch kluků je normálních, berou to jako srandu a na film, ve kterém spousta z nich účinkovala, se do kina těší. Jsou nadšení, že něco takového vzniká. Samozřejmě se ale najde pár slabších kusů, potrefených hus, který kejhaj, protože se v tom vidí.

A kteří se v tom můžou vidět?

My jsme se nikdy netajili tím, že si bereme jako předlohu příběhy známých světových fotbalistů, ať už je to Mario Balotelli, nebo z těch místních českých kauz. Slavná je věta Tomáše Ujfalušiho: „Já nic neplatil a ta částka taky nesouhlasí“, pak jsou tady Martin Fenin, problémový hráč David Limberský, Tomáš Chorý a spousta dalších, kteří ještě pořád hrají a prezentují se tak, jak se prezentují.

Dali najevo, že se jim to nelíbí?