Záhorská se s Náhlovským znala přes 20 let. Před dvěma dekádami společně založili nadaci Korunka pomáhá a v posledních chvílích života slavného komika spolu byli v pravidelném kontaktu. Ředitelka lázní v Luhačovicích pro server eXtra.cz popsala, co tragické smrti Náhlovského předcházelo.

Smrt pro něj byla vysvobozením

„Musel jít na akutní operaci a z té už se bohužel neprobral. Skoro měsíc byl v umělém spánku, smrt pro něj už byla vysvobozením. Bylo to krátké, ale intenzivní onemocnění,“ popsala Záhorská s tím, že o covid nešlo. Toho se prý komik tak moc bál, že několik měsíců prakticky nevycházel z bytu.

Starali se o něj manželka a bratr

Jít do nemocnice Náhlovský dlouho odmítal. „Naposledy jsem s ním mluvila, když jsem ho přemlouvala, aby podepsal souhlas s operací. Jinak se o něj starali jeho bývalá žena Maruška a bratr. Já byla daleko, tak jsem mohla poskytovat jen psychickou pomoc. Několikrát denně jsme si volali i s rodinou, protože bylo potřeba ho přesvědčit, aby šel do nemocnice,“ uvedla.

Informace o posledním rozloučení mají být zveřejněny v průběhu pátku na oficiálních stránkách Náhlovského. Podle Záhorské ale určitě proběhne ve strašnickém krematoriu. „Dohodli jsme se na tom i s Karlem Šípem, aby se s ním přátelé, lidé z Amfory i fanoušci mohli rozloučit. Potom, asi za čtrnáct dnů, bude bohoslužba u nás v Luhačovicích,“ sdělila rodinná přítelkyně.

VIDEO: Zemřel Josef Alois Náhlovský (†72): Proč se nechtěl ženit?

Video
Video se připravuje ...

Zemřel Josef Alois Náhlovský (†72): Proč se nechtěl ženit? Zuzana Bubílková, Jan Jedlička, Lukáš Červený

Fotogalerie
51 fotografií