Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Babám z ledu odzvonilo! Čvančarová, Kronerová a Decastelo - Sezóna končí, dámy!

/
  • Pro hlavní představitelku Hany trpěla stovky hodin zimou.
    27. března 2022 ● 14:34

    Je to trend, módní záležitost, kdo se v zimě nenořil do ledové vody nebo neprorážel v sudu kry na hladině vody, jako by neexistoval. A tomuto otužování podlehly i české celebrity. Jenže babám z ledu odzvonilo! Přišlo jaro a ponořování už jaksi nedává smysl. Proč ale tolik milují studenou vodu herečky Jitka Čvančarová (44), Zuzana Kronerová (69) ale i kadeřnice českých celebrit Blanka Hašková (44) nebo Eva Decastelo (43)? A kdy kouzlu noření těla do studené vody podlehla Pavlína Saudková (41), manželka fotografa Jana Saudka?

    Důvodů otužování je hned několik, převážně se české herečky noří ze zdravotních důvodů. Někoho přinutily okolnosti spojené s natáčením. Ale za vším hledej pořekadlo "V zdravém těle zdravý duch". Harmonie spojení duše a těla lze podle některých dosáhnout mnohem lépe ve studené vodě. Jak to tedy mají známé české ženy a proč tolik milují ledovou vodu?

  • 1.

    Jitka Čvančarová se vrátil z expedice s ledovým mužem

    Jitka Čvančarová se na konci února vrátila z expedice za ledovým mužem. S otužováním začala loni v květnu. Na konci února byla přímo s Wim Hofem na expedici v Polsku, což považuje za nejúžasnější zážitek svého života. "Jde o to překonávat sám sebe, šli jsme nahatý na sněžku, v plavkách, bylo -7, čas výstupu 2,20 hod. Člověk překonává sám sebe. Končilo to skokem z výšky 7 metrů pod zamrzající řeku pod vodopádem. To je jako skočit do tisíce jehel. Nejvíc je na tom ten mentální a psychický bonus. Celá ta expedice byla o lásce a respektu a o neuvěřitelné posilující energii, kterou dokáží vyslat lidi pro někoho jiného," prozradila Jitka v pořadu Tobogán.

     

  • 2.

    Zuzana Kronerová byla nejzimomřivější žena v Evropě

    Zuzana Kronerová se prohlásila tou nejzimomřivější ženou Evropy a stejně se při natáčení filmu Bába z ledu odvážila vstoupit do ledové vody. Otužování je pro herečku skvělá věc a nakonec byla ráda, že ji natáčení toho filmu přineslo tak zásadní věc do jejího života. Otužuje se i kvůli bolavým kloubům, lékařka ji doporučila, že Japonci to léči chladem, a tak jde po jejich vzoru. "Lituju, že jsem nevěděla o benefitech této metody otužování, když byly malé děti. Dneska jsou dospělí. Mohla jsem je ušetřit alergii, zápalu průdušek, chřipek a všech těchto dětských chorob," zamyslela se Kronerová.

     

  • 3.

    Pavlína Saudková úplný nováček v ponořování

    Pavlína Saudková je v otužováni teprve nováčkem. Začala před nedávnem a naposledy vydržela v ledové vodě celých 30 minut. "Netrvalo dlouho a hranici jsem zas překročila… Prostě to mám s vodou jako s lesem. Minuty i kilometry, pořád zkouším, co vydržím. Oboje je cesta. Cesta do mého nitra. Sice nevím, čeho přesně se tam chci dotknout, ale něco mě tam táhne, přitahuje. Chlad stejně jako fyzická únava dokážou v těle sepnout zvláštní sílu. Ještě si ji neumím udržet napořád. Tak snad jednou…" popisuje své pocity z otužování Saudková.

  • 4.

    Eva Decastelo nenávidí zimu a ale ledovou vodu miluje

    Eva Decastelo se otužování oddává už velmi dlouho. Nikdy zimu neměla ráda, ale s otužováním to začalo být jiné.  "Otužování je skvělé, na počátku bylo milé nečekané setkání s Pavlína Saudková a na konci opět opět krásně zklidněná mysl Voda 3,3 °C - vzduch 3 °C. Vrásky z lásky," popisuje jeden ze svých "ponorů" do ledové vody Decastelo. „Miluji vodu v jakémkoli ročním období. Ale jsem ráda, že je konečně zima,“ prozradila na začátku sezóny Eva, která se už otužování nemohla dočkat.

     

     

  • 5.

    Blanka Hašková na sněhu jen ve spodním prádle

    Blanka Hašková je certifikovaný lektor a instruktor wimhofovy metody. S ledovým mužem Wim Hofem se viděla na dvou expedicích. K otužování se dostala díky filmu Bába z ledu, kde vytvářela speciální trvalou na roli a slyšela příběh obav a strachu z otužování. "A pak mi to vlastně doporučila Zuzana Kronerová, co mi je nesmírně líto, je, že to přišlo tak pozdě," lituje kadeřnice českých celebrit, která se stará i o účesy v show StarDance a občas si vyrazí do hor jen ve spodním prádle.

    České herečky si zamilovaly otužování - kadeřnice českých celebrit Blanka Hašková
    Autor: instagram

    VIDEO: Bába z ledu Zuzana Kronerová: Slováci jí nechtějí, v Česku točí jeden film za druhým!

    Video
    Video se připravuje ...

    Bába z ledu Zuzana Kronerová: Slováci jí nechtějí, v Česku točí jeden film za druhým! Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

    Fotogalerie
    50 fotografií

Články odjinud

Dnešní horoskopy