Premiéra filmu Poslední závod režiséra a scenáristy Tomáše Hodana přilákala nejenom hlavní hrdiny, ale i jejich kolegy. A i když se předem ví, že snímek skončí tragicky, byli všichni z filmu nadšení. 

Moje kamarádka mi říkala, že by na tenhle druh filmu nikdy nešla, protože ví, jak dopadne, ale když ho viděla, tak byla nadšená. Možná se toho někteří zbytečně bojí, ale ten příběh je opravdu silný a stojí za to ho vidět,“ řekla Blesku Judit Bárdos (33), která ve snímku nahradila těhotnou Evu Josefíkovou a zahrála si manželku Kryštofa Hádka (lyžař Bohumil Hanč).  

Po skončení filmu se většina herců přesunula do kavárny Lucerny, kde žízeň zahnali pivem, nebo sklenkou vína, ale největší nával byl na vzduchu, protože kuřáci už měli nikotinový absťák. Zpěvák Matěj Ruppert je už léta věrný elektronické cigaretě, ale ostatní dávají přednost té klasické. 

VIDEO: Adamczyk o Samkové, svatbě a dětech

Video
Video se připravuje ...

Adamczyk o Samkové, svatbě a dětech Klarisa Císařová, Lukáš Červený

Herec Marek Daniel (50) musí být hodně náruživý kuřák, protože se v podstatě čerstvého vzduchu nenadechl, jen možná ve chvíli, kdy svou zapálenou cigaretou připaloval cigárko herečce Báře Polákové (38). Ještě že má Lucerna několik vchodů, a tak se kouř vytratil a nevypadalo to tam jak v putyce sedmé kategorie. 

Na cigaretu se už těšila i herečka Zuzana Stivínová (48), kterou doprovodil manžel Lukáš Čermák. Zatímco na dopoledním pohřbu filmové publicistky Evy Zaoralové (†89) se zahalila do smutku a bílého kožešinového boa, na film už zvolila kabátek se zvířecím motivem. 

Hlavní hrdinové Marek Adamczyk, Kryštof Hádek, nebo Vladimír Pokorný se slušně oblékli, ale zbytek dorazil ve vytahaných mikinách s kapucí, pletených čepicích a kapsáčových kalhotách. Kdyby premiéra nebyla v Lucerně, ale v lese, budiž... 

Fotogalerie
181 fotografií