Stalo se tak v polovině 80. let, kdy se Marie rozvedla se svým prvním mužem, hudebníkem Vlastimilem Kučajem (†56), a najednou se stala extrémně vytíženou svobodnou matkou. Byla pod obrovským tlakem.

Dva koncerty denně

„Začala jsem zapomínat notoricky známé texty, měla jsem strašnou trému,“ svěřila se zpěvačka v úterních  7 pádech Honzy Dědka. „Byla jsem hrozně unavená, vyhořelá. Měla jsem dva koncerty denně. Říkala jsem si, že musím přestat. Najednou se to tak semlelo. Totální syndrom vyhoření,“ přiznala Rottrová, která poté skončila v nemocnici se žaludečními vředy.

Útěk do Německa

Vysvobození přišlo v roce 1987, kdy po relativně krátké době přijala nabídku k sňatku od českoněmeckého emigranta Jiřího Burgesteina. „Přišlo mi hrozně vhod, že jsem se vdala a odjela do Německa, do naprosto anonymního prostředí, a vyčistila si hlavu,“ popsala ostravská »Lady soul«. Stáhla se do ústraní na dlouhých pět let.

Video
Video se připravuje ...

Marie Rottrová v 7 pádech o nejtěžších chvílích kariéry: Totální syndrom vyhoření! FTV Prima

Návrat na výsluní

„Naštěstí na mě rozhlas nezapomněl, byla jsem pořád přítomná v éteru, takže to nebyl ani comeback. Jen takové přerušení,“ dodala vitální zpěvačka ke svému návratu na výsluní.

Zachránila ji Zagorka

Kariéru přerušila ještě jednou, před pár lety. „Taky jsem byla trochu unavená. Začalo toho být zase hodně. Zpívala jsem se třemi kapelami,“ vysvětlila Marie své důvody, kdy nechtěla ani jednoho z kapelníků urazit, a proto řekla radikální »ne« a ohlásila konec kariéry. Naštěstí ne nadlouho. Začalo se jí po zpívání stýskat a zpět na pódium ji »vytáhla« Hana Zagorová (75). „Byla to ona, která mě po dvou letech mého odpočinku pozvala jako hosta svého vánočního koncertu a tam jsem viděla, jak mě všichni přijali, jak to bylo hezké, jak mi to scházelo,“ dodala zpěvačka, která jen září po boku svého muže, obchodníka Milana Říhy, jehož si po dlouholetém vztahu vzala v roce 2016.

Video: Marie Rottrová porazila covid: Oslava 80. narozenin bude, ale bez syna! Uvázl v Kanadě

Video
Video se připravuje ...

Marie Rottrová porazila covid: Oslava 80. narozenin bude, ale bez syna! Uvázl v Kanadě Markéta Reinischová

Fotogalerie
44 fotografií