Předávání cen Trilobit v přímém přenosu přenášela ČT Art, a tak diváci na vlastní oči viděli, jak moderátorka Světlana Witowská nezvládla předávání anticeny Citron. 

Další cenu, kterou teď porota předá, je kyselá, lépe řečeno je úplně kyselá a jmenuje se citron,“ uvedla další předávání moderátorka, která se tvářila stejně kysele jako zmiňované ovoce. Ocenění předal místopředseda poroty a televizní kritik Vladimír Just. 

A sotva se objevil na pódiu, Witowská začala bublat jako papiňák a velmi afektovaně oznámila, že cenu získala Česká televize za plán hrané seriálové tvorby na letošek.

To je cena kritiky a kritika bolí, je nepříjemná, je kyselá, ale je zdravá,“ začal Just a Světlana mu skočila do řeči: „Jestli je oprávněná, je druhá věc.“ Předávající se nenechal vykolejit: „Podívejte se, citron je zdravá potravina a kritika je zdravá.“ Světlana ho raději popohnala, aby šel k věci. 

VIDEO: Nové hvězdy Událostí ČT Witowská a Řezníček: Proč koktali před kamerou Blesku?

Video
Video se připravuje ...

Nové hvězdy Událostí ČT Witowská a Řezníček: Proč koktali před kamerou Blesku? Luboš Procházka, Aleš Brunclík

Podle porotců nemá televize veřejné služby za peníze koncesionářů dělat to, co komerční kanály, například „bezduché imitace zahraničních kriminálních seriálů“.

Ve vyjádření poroty stojí, že „dramaturgickému výhledu na rok 2022 však právě takové seriály dominují", zatímco oceněné tituly jako předloňský Most! či loňský Ochránce jsou „dlouho vyhlížené vlaštovky, které nové jaro na Kavčí hory ani letos nepřinesou“.

Tahle slova na moderátorku zapůsobila jako červený hadr na býka a po proslovu začala divoce kopat za Českou televizi. Divokou gestikulací a afektovanou mimikou vytáhla nový trhák Devadesátky a marně se dožadovala potlesku od publika. 

"Takže to je citron, my děkujeme, a...pokračujeme," vybuchla Witowská. "Já vám děkuju za diplomatický vyhazov, děkuju," rozloučil se Just. 

Fotogalerie
37 fotografií