Martinovi bylo pětadvacet a myslel si, že se jeho život po jakémsi soukromém období temna konečně obrací k lepšímu. Stál na prknech Národního divadla s hereckými bardy, jako byli Josef Abrhám (82), Libuška Šafránková (†68), Boris Rösner (†55) nebo František Němec (78), a maminka na něj byla pyšná. Zřejmě tehdy se rozhodla, že už to její jediný syn zvládne sám. 

„Při mém úplně posledním rozhovoru s ní, o kterém jsem v tu chvíli nevěděl, že je poslední, mi říkala, že je šťastná, že jsem se v té Praze uchytil a že už se o sebe dokážu postarat sám. V tu chvíli už na sebevraždu myslela, tím jsem si jistý. Taky ji asi dva nebo tři dny nato uskutečnila. Stalo se to hned, když jsme se spolužáky z DAMU odjeli na tři týdny do Irska,“ svěřil v nečekaně otevřeném rozhovoru pro Blesk tv MAGAZÍN Finger.

Mobil tehdy Martin ještě neměl, a tak se o smrti maminky v hlubinách přehrady Krásno dozvěděl až po návratu. „Vrátili jsme se s přítelkyní z Irska, ještě s báglem na zádech jsem pustil záznamník na telefonu a kuchyň rozkrojil strejdův vyděšený hlas: „Marťo, máma se utopila, přijeď,“ přeříkal pět slov, které s ním naprosto otřásly.

„Dlouho jsem stál uprostřed kuchyně. Jen stál, v hlavě prázdno. Pak jsem řekl, že se jdu vykoupat. Vlezl do vany, pustil vodu a začal brečet. Od té chvíle můj život nebyl jako dřív,“ řekl Finger, který si poté změnil příjmení na matčino.

„Táta mi to nikdy neodpustil. Přestal se mnou komunikovat. Zemřel o čtyři roky později a já už se s ním nestihl smířit...“

O smrt Fingerovy maminky se tehdy zajímala také kriminálka, vyslýchala i Martina samotného! Proč? To si přečtěte už v pátek ve velkém rozhovoru v Blesk tv MAGAZÍNU.

VIDEO: Martin Finger v Devadesátkách převzal roli Polívky: Z čeho mu nebylo dobře?

Video
Video se připravuje ...

Martin Finger v Devadesátkách převzal roli Polívky: Z čeho mu nebylo dobře? Petr Macek

Fotogalerie
72 fotografií