Modelka Jitka Nováčková na svém kanálu na YouTube zveřejnila video, ve kterém fanouškům vysvětluje, že už nepije mléko a nejí živočišné výrobky. „Od května jím převážně rostlinnou stravu,“ informovala své přiznivce. 

Miss 2011 se svěřila, že se jí se změnou jídelníčku vlastně hrozně ulevilo, a dokonce se jí podařilo i zhubnout, aniž by se o to nějak snažila. 

Jako první prý vyřadila telecí a jehněčí. „Už z toho názvu to jsou miminka. Hovězí je něco jiného, ale telecí je miminko,“ vysvětlila, co ji odradilo. „Jako máma nezvládám tu představu, že vám někdo odebere tele,“ dodala, že se samicemi dobytka soucítí. 

 

Pak skoncovala i s mlékem. K tomu ji dovedla vlastní zkušenost krátce po porodu: „Byly čtyři hodiny ráno a já jsem si potřebovala odstříkat. A vlastně jsem stála v kuchyni nad umyvadlem a jako by jsem se dojila, protože to je dojení. Bylo to hrozně nepříjemný a v tu chvíli jsem si říkala, ty bláho, já si připadám jako ta kráva. A v tu chvíli jsem si říkala - tohle nechci,“ popsala, kdy se rozhodla, že nechce brát mléko telatům. 

Velkou inspirací pro ni prý byli i její dobrý kamarád Ben Cristovao (34) nebo topmodelka Gisele Bündchenová (41). Poslední kapkou byl ale dokument Seaspiracy o detailech dnešního rybolovu.

„Nemám k rybám takový vztah, nebrečím, když vidím rybu, která má uříznutou hlavu,“ popsala na začátek. Když ale záběry viděla, dala se do takového pláče, že ji musel uchlácholit přítel Tim. Pak už bylo jasno: nebude jíst ani ryby! 

„Bylo to strašný,“ svěřila se. Její partner ale prý nadále maso i živočišné výrobky jí. 

VIDEO: Nejznámější výherkyně České Miss

Video
Video se připravuje ...

Nejznámější výherkyně České Miss Videohub

Fotogalerie
110 fotografií