22. prosince se na instagramu objevil první příspěvek na profilu nazvaném „Pro Davida“, na což reagovala i sama moderátorka pořadu Sama doma Lucie Křížková. „Jsem naměkko. Kamarádi rozjeli projekt #prodavida. Sepsali i petici, na které raketově stoupá počet podpisů a podpůrných vzkazů,“ napsala dojatá vítězka soutěže Miss České republiky pro rok 2003 na instagram. „Tvé sportovní výsledky v roli sportovce i trenéra dokazují, že tvůj život stojí na pilířích pokory, odvahy a důvěry v lidi i děje,“ píše se na webové stránce.

„Nikdo z nás tě nevnímá jako hlavního viníka, natož abychom tě podezírali z úmyslného jednání. Dobře si uvědomujeme, že by se něco podobného mohlo stát na tvém místě komukoli, tedy i nám,“ vzkazují známému jachtaři Davidu Křížkovi jeho přátelé skrze internet. „Nepřisuzujeme si právo na posouzení míry tvého provinění, od toho by tu měl být spravedlivý a nezávislý soud. Umíme si představit, jak může bolet zklamání od těch nejbližších, a také vidíme, jak ses k tomu všemu postavil čelem. Zůstal jsi tak pro nás i nadále morálním vzorem a člověkem, kterého si vážíme.“

VIDEO: Lucie Křížková trpí, jelikož přecenila své síly a přivodila si poranění krční páteře. 

Video
Video se připravuje ...

Lucie Křížková trpí, jelikož přecenila své síly a přivodila si poranění krční páteře. Kisa Císařová, Aleš Brunclík

Svou peticí žádají soud, aby přihlédl ke všem okolnostem případu a příkladnému životu Davida Křížka a zvážil výši a celkový rozsah trestu pro Davida Křížka. „K podpisu nikoho nepřemlouvám. Je to o pocitu. Je to na vás,“ dodala Křížková. Svým podpisem petici podpořila například modelky Iveta Vítová (38), Nikola Buranská (29) a Hana Mašlíková (39), zpěvák Václav Noid Bárta (41) či moderátor Míra Hejda (38). Během pár dní jich přibyl naprosto neuvěřitelný počet. „Už téměř 8 tisíc podpisů! Kdyby nic jiného, pro Davida je to obrovské povzbuzení,“ radovala se teď.

Fotogalerie
34 fotografií