Na severu Čech slavil Karel s manželkou Ivanou (45) a dcerami Charlotte Ellou (15) a Nelly Sofií (13) v letech 2017 a 2018 snad ty nejkrásnější Vánoce. „V průběhu svátků se sjela téměř celá naše rodina.

Na Boží hod za námi přijela rodina mého bratra z Moravy, na Štěpána i rodina Karlovy dcery Lucky a postupně do Silvestra i někteří naši přátelé,“ vzpomíná pro Blesk vdova Ivana.

Miloval kapra

Gott je díky množství nazpívaných koled či nesmrtelnému hitu »Kdepak, ty ptáčku, hnízdo máš« z filmové Popelky pro mnohé symbolem Vánoc a i sám si na vánoční tradice potrpěl. Na Štědrý den odpoledne mezi pohádkami se šel se svými milovanými holkami a jejich fenkou Stellou projít do lesa. „Vždy jsme zanesli něco na zub do krmelců srnkám,“ prozrazuje Gottová.

Rovněž štědrovečerní večeře byla klasická. Každý, kdo zasedl ke slavnostní tabuli, měl na stole dokonce jmenovku! Dospělí jedli rybí polévku, děti hráškový krém s krutony. „Pochopitelně nemohl chybět Karlův milovaný smažený kapr s maminčiným bramborovým salátem,“ říká.

Vše v režii dcer

Když všichni dojedli, přišlo na řadu krájení jablek, pouštění svíček ve skořápkách od ořechů ve velké míse a také lití olova, kde popustili uzdu fantazii. Nejen přípravu štědrovečerního stolu, ale i rozdávání dárků si vzaly s radostí na starost obě dcery. „A všichni pak čekali, co na rozbalený dárek obdarovaný řekne – zda se mu Ježíšek trefil do jeho přání...“ dodává Gottová.

VIDEO:Ivana Gottová tiskne Karlovu autobiografii Má cesta za štěstím

Video
Video se připravuje ...

Ivana Gottová tiskne Karlovu autobiografii archiv Ivany Gottové

Fotogalerie
43 fotografií