„Tam to máma moc milovala, tak to musím zařídit,“ řekla Aha! na posledním rozloučení v kostele U Salvatora na Starém Městě Katka. Kamila ji měla s manželem, hercem Milošem Willigem (†58), další dvě její děti Bára (71) a Ondřej (65) pocházejí z druhého manželství s lékařem Moučkou. V kapli se sešli všichni tři, i když ještě nedávno nebylo jasné, zda bude Bára moci přijít.

Má těžkou cukrovku a trojitý bypass a loni dostala velice zlou formu covidu, která ji na delší čas upoutala na lůžko. „Na tu hrůzu je to nyní docela dobré. Asi na mě máma seshora dohlíží,“ přiznala Bára, která jako by Kamile z oka vypadla. „Přišli jsme, abychom poděkovali za čest a odvahu, kterou prokázala v těžkých dobách našeho národa,“ řekl kněz Václav Malý, který patřil mezi přátele Kamily.

Promluvila i dcera Kateřina. „Kamča vyprávěla, jak ji jednou, když pracovala v televizi, oslovila kolegyně, která se potýkala s problémy v práci. Kamila jí řekla, že by se na jejím místě rozhodně zachovala jako dáma. Všechny by je poslala do prdele,“ reprodukovala dávný rozhovor Kateřina Frodl Willigová.

Nechala se pokřtít

Mnohé smuteční hosty zajímalo, proč je rozloučení v evangelickém kostele. Všem je přece známo, že byla do jisté doby členkou komunistické strany. Vysvětlení mnohé překvapilo. Kamila se v roce 2006 nechala v Břevnovském klášteře pokřtít.

VIDEO: Dcera Kamily Moučkové (†92) Kateřina: Šokující nález při přípravách pohřbu!

Video
Video se připravuje ...

Dcera Kamily Moučkové (†92) Kateřina: Šokující nález při přípravách pohřbu! Hana Höschlová

Fotogalerie
61 fotografií