Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

»Zneužití« k Janečkovi na Slavících: Úpadek, poprava, kampaň!

/
  • Celebrity reagují na Janečkovo vystoupení v závěru Slavíků
    22. listopadu 2021 ● 17:00

    Předávání cen Český slavík 2021 budilo emoce, a jitří je i několik dní po svém odvysílání. V mnohých totiž rezonuje velké zklamání, že kultura byla využita pro šíření názoru jednotlivce, jenž se před celým národem a nicnetušícími umělci postavil do role spasitele. Alespoň tedy podle názoru několika výrazných osobností na poli hudby, kteří teď nechápou, čeho se stali součástí...

  • 1.

    Michal David (61)

    Přestože jsou mnozí interpreti současné populární hudby velice rozdílní, názorově se shodují. „Nedá mi to se nevyjádřit k letošnímu Českému slavíku. Bohužel je pro mě velkým zklamáním a těžkým úpadkem,“ napsal drsně na svůj instagram Michal David. „Pan Karel Janeček využil tuto oblíbenou anketu pouze ke svému promu na post prezidenta. Navíc jeho proslov v přímém TV přenosu o očkování a neočkování působil velmi nevkusně a vůbec se to na tuto událost nehodil,“ domnívá se interpret hitů Diskopříběh či Nonstop.

    Zkritizoval i nový, „omezený a složitý způsob hlasování přes web (zadání svého telefonního čísla, následně po zaslání kódu možnost hlasovat) vyloučilo vás - mé věrné fanynky a fanoušky, kteří nemáte možnost hlasovat jen touto formou,“ oslovil přímo své příznivce. „Možnost hlasování smskami bylo pro Vás vždy daleko přijatelnější. Obdržel jsem od Vás stovky zpráv s touto problematikou. Proto je mi moc líto vašeho zklamání, co se týká mého umístění v této anketě. Ale vítězům přeji jejich výhry. Zvlášť jsem rád, že Marek Ztracený je vítězem. Ten si to jednoznačně zaslouží a podle mého názoru je teď právě ON pěveckou jedničkou v ČR.“

  • 2.

    Tomáš Klus (35)

    Tomáš Klus si servítky nebral vůbec. „Skutečnost, že se anketa Český slavík dostala do rukou miliardáře, žádná velká negativa nenaznačovala, ba naopak vypadalo to, že zmrtvýchvstání bude dechberoucí, velkolepé a že se konečně dočkáme svátku hudby v podobě, jakou si zaslouží. Než se objevily první Slavíkovy reklamní vlaštovky, které pozvání na hudební akci připomínaly jen velmi, velmi vzdáleně. Dobrou polovinu prostoru zabíral obličej hrdého Mecenáše a slogan, a jeden by si klidně pomyslel, že se zase blíží nějaké volby. Totéž se dělo se spoty v televizi; neříkaly, kdo bude hrát, kdo soutěžit, ale kdo to platí.“

    Přímý přenos hodnotil jako „koupenou kulturu sloužící budování kultu osobnosti“. „Neřeším obsah sdělení Mecenáše, ale skutečnost, že k tomu, aby se mohl dle svých slov vyjádřit svobodně, zbavil svobody to nejsvobodnější možné - umění a umělce. Když pak, jako třešničku na dortu a potvrzení svého záměru - zneužít akci v osobní, nikoli společenský prospěch - zapomněl po svém projevu předat hlavní cenu, protože přece to nejdůležitější už bylo, už tam byl a řekl, co potřeboval... Hudební scéna beze vzdoru sledovala, jak si tu další miliardář kupuje pozornost společnosti a rozjíždí kampaň.“

  • 3.

    Anna Slováčková (26)

    „Je to bolestné zklamání, když pozoruji, jak se Hodnoty hroutí touhou po moci. Jak touha vládnout drtí schopnost se ovládnout. A jak Laskavce střídá poradce,“ rýpnul si Klus přímo do Janečka. „Slavík byl chycen do zlaté klece a svou příležitost dokázat, že není jen pozlátkem, opět promeškal. Kolegové, budu rád za jakoukoli reakci,“ vyzval Klus ostatní hudebníky.

    Na jeho slova reagovala jediným slůvkem „souhlas“ zpěvačka Martina Pártlová (42), a přidala se i zpěvačka Anna Slováčková: „Byli jsme tam postaveni před hotovou věc a úplně si nedovedu představit, že bychom na truc pískali nebo odcházeli ze sálu. Na druhou stranu to, že jsme se chovali v rámci galavečera slušně, rozhodně neznamená, že bychom s tím všichni souhlasili. Naopak. Doufám, že pokud proběhnou další ročníky, bude to již bez příměsi podobných proslovů atd., které k hudebnímu večeru rozhodně nepatří a spoustu z nás už bude mít vzadu v hlavě jistý vykřičník...“ myslí si dnes zpěvačka, která se přitom - alespoň zpočátku - podle fotek na akci dobře bavila.

  • 4.

    Marta Jandová (47)

    U Kluse se vyjádřila i zpěvačka Marta Jandová (47): „Tomáši, je to přesně tak, jak píšeš. Styděla jsem se. Hudební ceny použil jako obětního beránka, kterého pak v přímém přenosu popravil. A já byla u toho.“ Na facebooku se pak o svých pocitech rozepsala obšírněji: „Moc jsem se na Slavíka těšila. Pojí se s tím i vzpomínky na mé dětství a prostě to vždy byla důležitá cena, kterou chtěl mít každý hudebník. Pak nevalně skončila, aby jí opět byl vdechnut život. Myslela jsem si, že to pan Janeček myslí dobře. S hudbou. Netušila jsem ale, že si Slavíka koupil, aby se v živém přenosu sám zpropagoval. Když začal mluvit o svém algoritmu, myslela jsem si, že je to nějaká sehraná scénka s moderátory,“ svěřila se zmatená zpěvačka.

    „Potom ale začal se svým ‚prezidentským‘ proslovem o tom, jak je naše země rozdělena. Musím říct, že nás tím proslovem rozdělil ještě víc. A tím dal i Slavíkovi smrtelnou ránu. Všechny nás zneužil. Nás hudebníky před pódiem i vás diváky před televizní obrazovkou. Teď nemluvím o tom, co bylo součástí proslovu. Mluvím o tom, že se tam postavil jako Spasitel. Jako megaloman a blázen. A jako kandidát na prezidenta, kterým by chtěl být. A to vše pod kabátkem hudebních cen.  Je mi nepříjemné, že jsem u toho byla. Šli jsme tam s manželem, abychom se pobavili. Abychom pozdravili kamarády a užili si hezký večer. Ne proto, abychom se stali součástí jeho kampaně,“ durdila se.

  • 5.

    Jan Pokorný (31)

    Nereagovali jenom ti, co se na prvních třech příčkách neumístili, aby se nezdálo, že jde jenom o zhrzené umělce. Písničkář Jan Pokorný (31), jenž si říká Pokáč, získal druhou cenu v kategorii Zpěvák. Slavnostního předávání se ale kvůli nabitému programu neúčastnil. Zato později nahrál na instagram písničku, kterou stvořil pod dojmy lehce bizarního přímého přenosu.

    Místo obvyklého poděkování organizátorům a všem bližním se podělil se svými příznivci o sice zrýmovaný, ale zato drsný výsměch hlavnímu pořadateli... „Slavík, to byl vždycky trochu bizárek, letos byl však ještě o kus dál, bych řek‘. Celý večer zírali jsme s obdivem, jak matematik v tílku háže kladivem,“ reagoval na Janečkovu reklamu inspirovanou filmem 1984. „Jo, je to prostě boreček, tenhle ten pan Janeček. Radujte se, veselte se, přátelé, konečně jsme nalezli spasitele. Není to však Ježíš ani Mohamed, to společenský reformátor spasí svět. Doufám, že se jednou na hrad dostane, světový mír určitě pak nastane. Na Nový rok pronese řeč dojemnou, a rozpláče tak všechny první dámy najednou,“ zmínil v textu i Janečkovu (někdejší) bigamii.

  • 6.

    Galerie

    Na momentky z předávání cen Český slavík 2021 se můžete podívat do naší galerie.

    VIDEO: Českého slavíka koupil miliardář Karel Janeček: V čem ho předělá?

    Video
    Video se připravuje ...

    Českého slavíka koupil miliardář Karel Janeček: V čem ho předělá? Markéta Reinischová

    Fotogalerie
    563 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 63

frantacizek: pod notářských dohledem..

(04. 12. 2021 18:59)

frantacizek: jediné SPRAVEDLIVÉ hlasování bude vždy to pozitivní cestou, prostřednictvím unikátního kodu registrace na každý jednotlivý mobil. Příležitost tak dostanou totiž i ti fanoušci, kteří nedisponují PC, nebo se neorientují na netu a webových adresách, protože budou moci hlasovat znovu sms přes onu unikatní registraci pro jedno mobilní číslo, jméno, č. OP, popř. datum narození..
Pořadatel se tak vyhne demonstraci negativních emocí u diváků, fan clubů, nenávisti mezi fan cluby, kterou budou tyto demonstrovat střelbou těch negativních hlasů pro interprety, kteří ohrožují v pořadí jejich favorita. Celé tohle nenávistné prostředí, které D21 přináší jsem jinak popsal níže na naprosto konkrétních, reálných situacích, které tuto anketu provázely už tento ročník, proto taky nebyly organizátorem zveřejněny výsledky bez oněch negativních, mínusových hlasů..

(04. 12. 2021 18:59)

frantacizek: 10seku.ndové posouzení situace, přesto fotbalové orgány čekaly 3 týdny, než si na to náčelník našel čas = nepochopitelné, přitom kluby do toho investovaly tehdy peněz a peněz..
Proto taky uvádím na příkladu toho posvěcení látkových roušek náčelníkem, že dosadit si za covid španělskou chřipku, tak jsme tady všichni dotčeni jednáním a vedením opatření našimi epi do jednoho mrtví..to tak prostě je

(28. 11. 2021 14:34)

frantacizek: celé tohle výše je pak opačným extrémem nucené 2.volby tzv. outsidera kolokviem, tady dochází k zapojení do hlasování onou negativní volbou (mínusovým hlasem) i těch, kteří by se ho v případě návratu pozitivní volby prostřednictvím unikátní registrace účastníka pravděpodobně vůbec nezúčastnili.
Navíc může dojít k paradoxní situaci, kdy tady 3-4-5tis rowdies mínusovými hlasy vystřílí Bena nebo Honzu až do konečných mínusových hodnot reálných čísel a všechny hlasy jejich fanclubu, který hlasoval pro ně pozitivně, tak propadnou..Celé to pak dává iracionální obraz o oblíbenosti, protože do hlasování se právě zapojili i ti, kteří populární scénu v Česku třeba vůbec nesledují. Zase jeden z dalších konkrétních, reálných příkladů slabin D21..

(28. 11. 2021 14:24)

frantacizek: čiže ten rozpor - podomácku vyrobené roušky ano kontra 3 týdny stála fotbalová liga, přitom tam testovali PCR a šlo o 10se***vé posouzení situace, jako by to dělal náčelník zkrátka naschvál a užíval si rozhodovacích pravomocí, jinak to nepůsobilo po celé jeho angažmá...těch failů tam bylo opravdu více, všichni pamatujeme,a to se potýkal teprve s klasickým covidem, bez infekčnějších mutací..

(27. 11. 2021 14:38)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy