Modelka Helena Houdová na sociálních sítích často a ráda zveřejňuje své názory na svět. Zamýšlí se nad vesmírem, peklem, duší, láskou nebo krásou... A tentokrát prozradila, že ačkoli se tak léta necítila, dnes už prý ví, že krásná je.

„Ve dvaceti jsem měla pocit, že nejsem krásná. Neměla jsem se ráda, nevěřila si, bála jsem se, že nejsem dost. Potřebovala jsem neustálé ujišťování zvenčí, že jsem dost. Krásná, chytrá, vzdělaná, úspěšná,“ pochlubila se úryvkem z rozhovoru, který poskytla časopisu Mladý svět. 

S přibývajícími léty se ale prý situace změnila. „Dnes vím, že krásná jsem. Svým vlastním způsobem, se svými dary a talenty, se svým bříškem, celulitidou, vráskami, svou rebelskou duší,“ pochvaluje si. Stejně je podle ní svým jedinečným způsobem krásná každá žena. 

Modelka ale prý musela přehodnotit některé stereotypy, které se drží ve společnosti. „Musela jsem vystoupit ze vzorců, které nám předkládají krásu, úspěch, chytrost atd., jako by to bylo jednotné vykrajovátko všech žen, jak bychom měly vypadat, cítit se, smát se, nebýt moc nebo málo,“ svěřila se. 

Houdová se prý vědomě osvobodila z tohoto sešněrování a dala si svobodu dovolit si být přesně takovou, jaká je. A najít v tom krásu, uvidět se a přijmout se plně. 

VIDEO: Jak se chystá supermodelka na červený koberec? Heidi Klum zveřejnila video

Fotogalerie
94 fotografií