Někdejší Miss České republiky pro rok 1999 se na týden vypravila do České republiky, a jak sama podotkla, výstup z její „Bali bubliny“, kde si žije jako v tak trochu jiném světě, pro ni byl velikým šokem. Dokonce se nechala slyšet, že cestování proplakala, jelikož temnota, ve které lidi, co nosí roušky a nechávají se očkovat, žijí, ji děsila. V tuzemsku si každopádně samozvaná sexuální koučka vyřídila vše potřebné a zase se hodlala vrátit zpět na Bali, kde zůstaly její tři děti Darien (13), Daveed (10) a Deia (8). Jenže ji čekala povinná pětidenní karanténa v Jakartě…

„Hned po příjezdu mi udělali dva testy, ne jeden, z pusy a z nosu,“ stěžovala si na instagramu kráska, která se netajila faktem, že na známém indonéském ostrově, jenž je využíván jako dovolenkové letovisko, nedodržovala žádná nařízení, a rouškou si během celé pandemie chránila dýchací cesty tak maximálně dvakrát. Další testy ji musela absolvovat zase před odletem.

„Musela jsem si dopředu booknout hotel, zaplatit ho, na pět nocí a šest dní,“ popisovala dál. Ubytování měla sice hezké, čisté a moderně zařízené, jenže jí zde pobyt komplikovalo nepochopení ze strany personálu. Přestože si Helena Houdová objednala veganské pokrmy, donesená jídla obsahovala kuřecí maso či mléko. Kromě toho jí bylo jídlo dodáváno v plastových krabičkách a s plastovým příborem, což jí coby ochránkyni přírody způsobovalo málem až fyzickou bolest. „Je to poměrně intenzivní, intenzivní pro matku zemi,“ durdila se.

A to ani nebylo to jediné – neekologicky balené jídlo podle jejího názoru ani nebylo moc dobré. „Doporučuju hodně snacků, naštěstí já jsem si je s sebou přinesla,“ svěřila se vyhladovělá modelka. Z nedobré stravy navíc krátce před odletem měla střevní problémy. „Dostala jsem z toho jídla hroznej průjem, snad zejtra dojedu na Bali, držte mi palce,“ smála se.

VIDEO: Houdová o svém životě: Já i děti jsme vegani, stará se o mě Bůh a škodlivé kampaně nefotím!

Video
Video se připravuje ...

Houdová o svém životě: Já i děti jsme vegani, stará se o mě Bůh a škodlivé kampaně nefotím! Blesk TV

Jinak si však svou karanténu užila. „Strašně mě to baví. Protože víte, kdy já měla jenom pět dní na to, abych mohla jenom ležet v posteli, číst si, pracovat, co mě baví, a dívat se na filmy? A ještě k tomu nosit krásnou rtěnku?“ usmívala se.

„Jsem vděčná za těchto pět dní, opravdu vděčná. Déle bych to nemusela, ale pět dní je nádherných. Nikdo po mně nic nechce, žádný děti po mně nelezou, nikdo na mě nekřičí…“ libovala si modelka, která však přiznávala, že i tak se jí po jejích třech ratolestech stýská: a proto měla s sebou alespoň jejich fotky, které pořídila během jejich worldschoolingu (což je jeden z moderních stylů výchovy, nomádský způsob života rodin s dětmi, které nenavštěvují školu, učí se jen to, co je zaujme a nikde nejsou doma déle než pár měsíců).

Fotogalerie
66 fotografií