Před více než dvaceti lety se všechny tři sestry Geislerovy - Anna (45), Ester a Lenka (46), jíž se přezdívá Lela, objevily televizním seriálu Duna. Ten vznikl podle stejnojmenného románu spisovatele Franka Herberta, který sice poprvé vyšel v roce 1965, dodnes se však těší veliké popularitě. V seriálu, který se natáčel v tuzemsku, se mihly nejenom slavné sestry, ale i jejich maminka Věra (74), která je uznávanou akademickou malířkou.

Archivním snímkem se na sociální síti pochlubila právě Ester. „Sochař Lukáš Rittstein kdysi dělal modely zbraní a kostýmy do seriálu Duna, a nás čtyři Geislerky si vybral jako modely na nafocení jeho díla,“ vysvětlila u snímku.

Čtveřice sympatických rusovlásek je na fotografii skutečně k nepoznání – nejenom díky futuristickým zbraním v jejich křehkých ručkách, ale i pro nadčasové klobouky (nebo snad šlo o přilby?), které měly všechny dámy na hlavách. V seriálu se objevila také jejich teta, herečka a dabérka Zuzana Geislerová (69), a spousta dalších českých herců. Kromě Barbory Kodetové (51), jíž byla svěřena jedna z hlavních rolí, a nezapomenutelného Miroslava Táborského (61), však nešlo o nijak výrazné party.

VIDEO: Ester Geislerová: Já ležela na JIPce a rodina popíjela šampaňské

Video
Video se připravuje ...

Ester Geislerová: Já ležela na JIPce a rodina popíjela šampaňské Adam Balažovič/BPŽ

Ester, která se naposledy na plátnech kin objevila například v romantické komedii LOVEní, či na televizních obrazovkách v seriálu z lékařského prostředí Anatomie života, společně se sestrou Aňou u herectví zůstala. Lela je však po mamince výtvarnicí (i když komiksovou), tudíž to, že se mohly všechny takhle sejít před objektivem, pro ně (a nejenom pro ně) bylo jistě výjimečnou událostí. Je rozhodně jenom dobře, že z té doby existuje fotka, za kterou nyní Ester sbírá „lajky“ na instagramu.

Obdivným srdíčkem ji ocenil například herec Milan Šteindler (64), Stanislav Majer (43) anebo třeba Václav Neužil (42), a herečky Jana Plodková (40), Martha Issová (40) a Dagmar Havlová (68), někdejší první dáma naší republiky. Slovenská zpěvačka Jana Kirschnerová (42) jí rovnou poslala několik emotikonů ve tvaru hořícího plamene. Historickou momentku si můžete prohlédnout v naší galerii a jistě nám dáte za pravdu, že je velká škoda, že tyhle čtyři „Geislerky“ nezazáří i v té nové adaptaci Duny!
Fotogalerie
109 fotografií