U fotografie charismatického herce, kterého našli 29. července zesnulého v bytě, je kromě jeho oblíbené irské whisky také svíčka a smuteční oznámení vydané rodinou.

Zakázaný obřad

„Vážíme si našich osobností, vždy vystavíme parte a vyvěsíme černý prapor,“ řekl Blesku šéf produkce Divadla Na zábradlí Jan Búrik. „To je to nejmenší, co můžeme v této smutné chvíli dělat…“ dodal. Herec totiž už dopředu zakázal jakýkoliv obřad. Diváci si ho tak mohou připomenout a vzdát mu hold alespoň tímto způsobem. Jinak kolegové plně respektují Markovo rozhodnutí. „Oficiální rozloučení za Zábradlí neplánujeme,“ potvrdil Blesku ředitel divadla Petr Štědroň.

Napsal i závěť

„Když už máš jednou rakovinu, i vyléčenou, nikdy nevíš, kdy se vrátí…“ tvrdil sám Marek. Před pěti lety dokonce sepsal závěť, v níž ošetřil i svůj byt na pražských Vinohradech. Z důvodu, který si vzal s sebou do hrobu, nechtěl, aby po něm dědil nevlastní syn, ale vnučka Anička (18). „Tím jsem celou věc uzavřel,“ svěřil se v roce 2016 herec známý z filmů Musíme si pomáhat či Perníková věž nebo muzikálů Johanka z Arku a Excalibur.

VIDEO: Černý víkend českého šoubyznysu, zemřeli Milan Lasica, František Nedvěd a zakladatel kapely Argema.

Video
Video se připravuje ...

Černý víkend českého šoubyznysu, zemřeli Milan Lasica, František Nedvěd a zakladatel kapely Argema. Petr Macek, Lukáš Červený

Fotogalerie
45 fotografií