Poslední roky kvůli částečnému ochrnutí a rakovině, s níž statečně bojoval, téměř nevycházel ze svého bytu na pražských Vinohradech. „Tělo se rozhodlo, že mi vrátí všechno, čím jsem ho za svého bujného života trápil. Já nějak tušil, že to tak bude,“ říkal ale s úsměvem Vladimír Marek, kterého v osudný den bez známek života našel kamarád. 

Od víkendu se nikomu neozýval. Tak jsem šel po všech možných institucích – nemocnice, přátelé, sousedé… Nakonec jsem nechal otevřít byt hasiči. Bohužel už byl Vláďa mrtvý,“ popsal smutné zjištění ve čtvrtek večer hercův přítel Radek Krejčí na facebooku, kde se okamžitě strhla vlna soustrastných vzkazů Markovi do nebe.

Herec měl syna, se kterým se rozhádal, ale vnučka ho měla velmi ráda. „Rodina dává na vědomí všem Vláďovým přátelům, že zemřel v souvislosti se svým onemocněním - lymfomem, který mu znepříjemňoval život posledních pár let,“ napsala na sociální síť právě vnučka Anna Kvasničková (18) a přidala parte.

VIDEO: Jan Tříska a jeho 60 let v českém filmu

Video
Video se připravuje ...

Jan Tříska a jeho 60 let v českém filmu Youtube

Nezemřel...jen vyslyšel vábení nového nebeského angažmá...“ stojí na parte. „Novou smlouvu podepsal 29.7.2021 ve svých 69 letech. Tak, jak si přál, bude jeho poslední cesta bez pompy a ovací...jeho popel bude rozptýlen...“

„Nikdy na něho nezapomeneme - jeho milovaná mamulka Helenka Marková a vnučka Anička s maminkou.“ O synovi ani čárka...

Fotogalerie
46 fotografií