Herečka Eva Holubová, kterou mohou televizní diváci vídat na televizních obrazovkách v seriálu Slunečná, kde ztvárňuje postavu všetečné sekretářky Hany Schwatzmüllerové, poslala zesnulé hraběnce na sociální síti dojemný vzkaz… v němž odhalila, že ji se šlechtičnou pojilo velice blízké přátelství, které by nejspíš nikdo nečekal…  „Milá kmotřičko, drahá přítelkyně, můj veliký vzore, nejmilovanější Mathildo!!! Je mi moc smutno, ale vím, že Nostitz nikdy nepláče, obzvláštně na veřejnosti, tedy, byť nejsem z vašeho rodu, budu se toho držet a nechám si svou bolest a své slzy pro sebe,“ nechala se slyšet na instagramu herečka.

Mathildě Nostitzové, která zemřela v úterý 20. července, je prý slavná herečka za leccos vděčná. Například to prý byla ona, kdo ji přivedl k rozhodnutí dát se pokřtít. Díky tomu prý taky nese její jméno. „V křestním listě mám napsáno Eva Elisabetha Mathilda Holubová. Jsem na to hrdá a uvědomuju si, že to zavazuje, ale zároveň i posiluje,“ zdůraznila herečka, kterou dlouholeté přátelství s Nostitzovou přivedlo i ke spolupráci s nevidomými a slabozrakými spoluobčany. Hraběnka jí prý ukázala, „jak vypadá charitativní práce, ta pravá, nikoliv ta okázalá a předstíraná“.

VIDEO: Eva Holubová: Dcera mě nejvíc ovlivnila tím, že mi dodala sebedůvěru

Video
Video se připravuje ...

Eva Holubová: Dcera mě nejvíc ovlivnila tím, že mi dodala sebedůvěru Videohub

„Věnovala ses tomu celou svou bytostí a zapojen byl i tvůj manžel Mario Quagliotti, dlouholetý velvyslanec řadu Maltézských rytířů v Praze. Našla jsem v organizaci Tyfloservis spoustu kamarádů,“ děkuje jí dnes Holubová. Mezi ty patřil i PhDr. Josef Cerha (†64), jenž v listopadu podlehl koronaviru. V dobročinnosti hodlá pokračovat i po Mathildině skonu. „Byly to radostné a velmi posilující chvíle, nic a nikdo mi je nevezme a já jsem si jistá, že budeme s Lubošem Krapkou, ředitelem Tvého NF MATHILDA, a dalšími úžasnými lidmi pokračovat tak, jak byste to dělala ty a Pepa.“

„Děkuju za to, jak jsi otevřeně přijala moji rodinu, jak jsi nás vždy velkoryse pohostila v Itálii. Nezapomenu na úžasné a pro nás nezvyklé stolování v jídelně, kdy jste nás s Mariem velmi jemně a taktně, ale i zábavně zasvěcovali do tajemství velké etikety. Stejně tak jsem milovala naše malý snídaně ráno v kuchyni, když jsme spolu opřené o kuchyňskou linku dlabaly jogurt z kelímku a probíraly možné i nemožné. Vzpomínám na večery v Nostitzově, dnes Stavovském divadle, které jsi pořádala a my jsme je s dcerou Karolínou moderovaly,“ vypočítávala. 

„A všechna naše soukromá setkání. A všechny tvoje zásady. A tvůj životní příběh. Nikdy nezapomenu na tvou přízeň. Už mi asi nikdo nebude říkat ‚holčičko, musíš‘, ale já to tvoje vždycky uslyším, zvednu hlavu a půjdu životem dál.“

Fotogalerie
94 fotografií