Folkový zpěvák na tom byl už hodně špatně, ale Ságla prý poznal a měl z něho velkou radost. „Posadil jsem se k němu a držel ho za ruku. Mluvil už slabounkých hláskem,“ popsal Blesku producent.

Byl to chlap

„Říkal mi ale, že v úterý ho převezou do Nemocnice Na Pleši, kde ho dají dohromady. Věřil, že bude zase fit a že spolu ještě nějaké koncerty uděláme. A že si ještě zazpívá s bráchou…“ pokýval smutně hlavou Ságl. „Přestože byl už hodně zesláblý, v žádném případě nechtěl, abych ho krmil. Byl to chlap každým coulem,“ zdůraznil producent.

Oba měli covid

Řeč přišla i na největšího strašáka dnešní doby. Sám Ságl přišel málem o život kvůli covidu. A s virem se potýkal také František, když bylo jeho tělo oslabené po sérii chemoterapií a ozařování. „Říkal mi, že má jít 19. července na očkování… Ale už se toho nedožil, zemřel jen o den dříve,“ řekl Blesku producent. „S Františkem nám odešlo něco, co je vskutku nenahraditelné,“ dodal smutně.

Ač sám nemocný, pomáhal druhým…

I když sám bojoval kvůli rakovině s problémy, snažil se ještě pomáhat druhým. František Nedvěd se před smrtí zapojil do akce Hlas pacientů. Šlo o to, zjistit, zda byla lidem s rakovinou poskytnuta potřebná péče. „Vyplňte dotazník, děkujeme za váš čas, pomůže to lékařům,“ říkal muzikant na internetu. Vysvětloval stejně nemocným lidem, proč mají o své situaci promluvit, přesvědčoval je, že to má cenu. Hodně jich totiž v pandemii kvůli strachu z nákazy odkládalo návštěvu nemocnice nebo polikliniky. „Je nás nemocných spousta. A v době covidu je léčení ještě těžší,“ upozorňoval zpěvák.

VIDEO: Černý víkend českého šoubyznysu, zemřeli Milan Lasica, František Nedvěd a zakladatel kapely Argema.

Video
Video se připravuje ...

Černý víkend českého šoubyznysu, zemřeli Milan Lasica, František Nedvěd a zakladatel kapely Argema. Petr Macek, Lukáš Červený