„Zastihla nás bohužel velice smutná zpráva. Dnes nás navždy opustil Zbyněk Bobr Horák - zpěvák, skladatel, textař a kytarista, který neodmyslitelně patřil k Argemě,“ napsala rocková skupina.

„Zpěv a písničky vyměnil za alkohol, bohužel až tak moc. R.I.P., napsala do komentářů jedna ze známých. „Je to velmi smutná zpráva, ale zničil jej alkohol, a to ve velkém stylu. Je velmi smutné, že takhle dopadl člověk, který byl výjimečný a měl dar od boha,“ napsal další. Jak píše Hodonínský deník, již v minulosti zastihla skupinu tragédie. Na koncertě v polovině devadesátých let zemřel po zásahu elektrickým proudem kytarista Bohdan Furch.

Skupina vznikla v roce 1982 v Čejkovicích u Hodonína. Z Čejkovic pochází další zakládající člen a aktuální frontman skupiny Josef Pavka. Dalšími zakladateli jsou Slávek Borovička, Olda Gistr, Karel Holomáč a Jarda Pavelka. Jméno skupiny, která si získala srdce fanoušků díky melodickým a chytlavým textům, vzniklo podle největšího afrického nočního motýla Argema mittrei. Největšími hity jsou Jarošovský pivovar, Tohle je ráj či Modré pondělí.

Písně Tohle je ráj a Modré pondělí právě vzešly z pera Zbyňka Horáka, který měl pro skupinu napsat kolem čtyř desítek písní. Už v roce 1989 Horák ze skupiny odešel a zpíval s pražskou kapelou PUMPA. O dva roky později založil skupinu GIGI 21 a od roku 1996 se věnoval hudbě hlavně skladatelsky. Fanoušci ho ale také znají z dua BOBR & MOTÝL.

Fotogalerie
23 fotografií