Speciální vydání pořadu Interview ČT24 odhalilo válku a napjaté vztahy mezi Bílou a člověkem, který pro ni 20 let skládal hudbu. Ušetřena nezůstala ani textařka Gábina Osvaldová. Jeden z jejích textů prý Lucie odmítá zpívat na koncertech v původním znění! Vše vyšlo napovrch, když tvůrci pořadu požádali skladatele, zda by zpěvačce nepoložil prostřednictvím obrazovky dotaz.

Ten se v záběru objevil se svou novou deskou, která vyšla jako narozeninový dárek a také k třicátému výročí jejich spolupráce. „Vidíš tuhle desku? Jsou na ní ty nejlepší věci, které jsme spolu udělali, a já četl vyjádření, které jsi poslala na Warner Music, kde jsi strašně bojovala o to, aby ta deska nevyšla. Bylo ti odpovězeno, že to není jen tvůj projekt, ale také Gábinin a můj. Vzhledem k tomu, že práva má vydavatelství, tak stejně vyšla. Jen by mě zajímalo, proč jsi proti té desce tak strašně bojovala. Vůbec jsem to nepochopil, co jsme udělali špatně, nebo co se stalo,“ zeptal se zpěvačky ve vysílání ČT24 Soukup, na kterém bylo znát velké zklamání.

„Že se mi tohle stane v mých 55 letech, jsem vůbec netušila. Já nejsem zvyklá, že když řeknu ne, tak mi není vyhověno. Nemám ráda, když se dělají věci za zády! Ondru mám ráda a děkuji mu za dvacet let spolupráce, ale za toto poslední album mu neděkuji,“ odpověděla zpěvačka. „Mám ráda věci pod kontrolou, nedala bych tam tuhle fotku a nemám ráda, když někdo něco dělá, když jsem řekla, že nechci. A ještě, pacholek, vytáhl tuhle desku do televize,“ zlobila se Lucie. „Já už se obklopuji lidmi, kteří ke mně mají jiný přístup,“ dodala.

Odmítá text Osvaldové

Bílá v rozhovoru vytáhla také spor s Gábinou Osvaldovou (67) ohledně textu ke skladbě Desatero. „Nechtěla jsem desatero božích přikázání srovnávat s kulajdou! Nakonec jsem to Gábině udělala k vůli, ale na koncertech to nezpívám, vždy to vynechávám,“ přiznala s tím, že jinak považuje Gábinu za geniální skladatelku.

Reakce Ondřeje Soukupa: Nic jiného jsem nečekal!

„Jak mě uspokojila tato odpověď? V podstatě jsem jinou reakci nečekal. Nějakým způsobem mám Lucku pořád rád a děkuji jí slušně za odpověď. Víc se k tomu vyjadřovat nebudu. Je to zbytečné. Myslím, že si každý podle mé otázky a její odpovědi dokáže velice snadno udělat názor sám,“ odpověděl na dotaz Blesku Soukup po odvysílání pořadu.

Vyčerpali se

Ondřej Soukup a Gábina Osvaldová v roce 1992 napsali pro Bílou její první album Missariel, které z ní udělalo zpěvačku roku a zvítězilo v 5 kategoriích českých hudebních cen Grammy (dnešní Anděl). Za muzikálovou roli Johanky z Arku autorů Soukup - Osvaldová obdržela Bílá v roce 2000 cenu Thálie. Přesto se zpěvačka s dvorními autory po 20 letech rozloučila. „Cítila jsem, že potřebuju ještě jiný nadhled. Jinou inspiraci. Prostě lidi s novými nápady,“ vysvětlila rozchod Bílá. „Vzájemně jsme se prostě vyčerpali,“ komentoval Soukup.

VIDEO: Lucie Bílá: Nevadí mi sedět jedním zadkem na deseti židlích! Chci budovat a zaměstnávat lidi 

Video
Video se připravuje ...

Lucie Bílá: Nevadí mi sedět jedním zadkem na deseti židlích! Chci budovat a zaměstnávat lidi Markéta Reinischová

Fotogalerie
34 fotografií