Jako opařený zůstal moderátor v pátek ráno po příchodu do práce. Místo do studia totiž zamířil do kanceláře vedení, kde mu bylo oznámeno, že v TV Nova s okamžitou platností končí! „Bylo to poprvé, co jsem dostal výpověď. Nikdy se mi to ještě nestalo, a to jsem zvyklý od svých osmnácti let pracovat,“ svěřil Blesku Suchoň.

Organizační změny

Dozvěděl se suše, že jeho místo bylo zrušeno. „Vedení to zdůvodnilo tím, že reorganizuje vysílání a se mnou už nepočítá,“ řekl nám moderátor. „Připravujeme novou podobu vysílání našich zpravodajských pořadů, což si vyžádalo i organizační změny. Jednou z nich je bohužel to, že se musíme rozloučit s Petrem Suchoněm. Přejeme Petrovi hodně štěstí a děkujeme mu za práci odvedenou u nás na Nově,“ potvrdila jeho slova mluvčí TV Nova Barbora Dlabáčková.

Z kola ven

Sám Suchoň se domnívá, že jeho vyhazov po devíti letech souvisí s těhotenstvím jeho kolegyně Vítové. „Iveta prožívá nejkrásnější období života a stane se maminkou. A protože odchází na mateřskou, padla volba i na mne,“ dodal Petr. Televize zatím neuvažuje, že by jejich dvojici někým nahradila. V hlavní zpravodajské relaci se tak budou střídat dvojice Lucie Borhyová (43) a Rey Koranteng (46) s Kristinou Kloubkovou (44) a Martinem Pouvou (57).

VIDEO: Zkrat moderátora Suchoně v Televizních novinách: Podívejte se na jeho hádku s Kubkem!

Video
Video se připravuje ...

Zkrat moderátora Suchoně v Televizních novinách: Podívejte se na jeho hádku s Kubkem! TV Nova

Neovládl emoce

Pauzu na obrazovkách měl Suchoň už na podzim poté, co v přímém vstupu nezvládl rozhovor se šéfem České lékařské komory Milanem Kubkem. „Lékaři padají na hubu a lidé si chodí kupovat bio mrkev. To jste myslel jak?!“ obořil se na Kubka v návalu emocí. „Jestli narážíte na ten trh na náplavce, bylo sluníčko. I sám pan premiér na svých sociálních sítích vyzýval: Pojďte ven, protože vitamin sluníčkový je to nejlepší. A vy pak vytváříte pocit, že ten, kdo si koupí bio mrkev na trhu, byť dodržel všechna opatření, může za to, že jsou přeplněné nemocnice a umírají lidé!“ osočil dokonce hosta. „Mně to trošku připomíná to vyjádření z jara, kdy někdo řekl, že sem covid zavlekli lyžaři,“ pokračoval v předkládání osobních názorů místo novinářského pokládání otázek. Kubkovi se následně omluvil a Nova jej na měsíc stáhla z vysílání…

Fotogalerie
20 fotografií