Informaci, která se koncem týdne začala šířit kuloáry, vedení televize v pátek dopoledne potvrdilo oficiálně. „Připravujeme novou podobu vysílání našich zpravodajských pořadů, což si vyžádalo i organizační změny. Jednou z nich je bohužel to, že se musíme rozloučit s Petrem Suchoněm. Přejeme Petrovi hodně štěstí a děkujeme mu za práci odvedenou u nás na Nově," uvedla v prohlášení pro Blesk mluvčí Novy Barbora Dlabáčková.

Pro moderátora to bylo dnes ráno velké překvapení, do práce přišel jako normálně a dozvěděl se, že se má otočit na podpatku a odejít. „Nečekal jsem to, ale nepláču. Nedělal jsem problémy a odešel. Už tam nejsem. Měl jsem tam nějakou práci, protože jsem měl poměr na HP, ale tu jsem už nedokončil,“ řekl pro web Expres.cz. Fakt, s jakým se Suchoněm na Nově rychle skončili a nedali mu možnost rozloučit se s diváky, naznačuje, že vztahy s moderátorem byly asi napjaté.

Pauzu na obrazovkách měl moderátor už loni na podzim poté, co nezvládl emoce v přímém vstupu a nezvládl rozhovor s šéfem České lékařské komory Milanem Kubkem. „Lékaři padají na hubu a lidé si chodí kupovat biomrkev. To jste myslel jak? V neděli byl slunečný den, jestli narážíte na ten trh na náplavce, bylo sluníčko. I sám pan premiér na svých sociálních sítích vyzýval, pojďte ven, protože vitamín sluníčkový je to nejlepší. A vy pak vytváříte pocit, že ten, kdo si koupí biomrkev na trhu, byť dodržel všechna opatření, může za to, že jsou přeplněné nemocnice a umírají lidé. Mně to trošku připomíná to vyjádření z jara, kdy někdo řekl, že sem covid zavlekli lyžaři,“ ujel tehdy Suchoň, což mu vysloužilo měsíční nucenou pauzu.

Kam budou Suchoňovy cesty pokračovat, zatím jasné není. Ve dvojici působil s Ivetou Vítovou, předtím s Renatou Czadernovou. Na Nově původně začínal jako redaktor sportu. Jeho manželkou je tenistka Klára Koukalová.

VIDEO: Zkrat moderátora Suchoně v Televizních novinách: Podívejte se na jeho hádku s Kubkem!

Video
Video se připravuje ...

Zkrat moderátora Suchoně v Televizních novinách: Podívejte se na jeho hádku s Kubkem! TV Nova

Fotogalerie
24 fotografií