Podle rozsudku vrchního soudu patřil Křížek k bílým koním, jejichž prostřednictvím bylo vytunelováno Metropolitní spořitelní družstvo, svého času největší kampelička v zemi. Byl jedním z desítek důvěřivců, přes které se finance družstevníků ze záložny odčerpávaly, aby skončily na zahraničních účtech. „Na milionových podvodech David nijak neprofitoval,“ hájí manžela moderátorka Sama doma.

Naivní posouvání

Rukama mu přitom protekly ohromující sumy. U soudu se třeba probíralo, kterak Křížek za firmu, v níž působil jako marketingový ředitel, požádal o úvěr 28 milionů korun na realitní projekt. Poskytnuté miliony pak ovšem jachtař bez rozmyslu přeposlal dál, jak mu řekli. A jak tvrdí, nic z toho mu „za nehty“ nezůstalo. „Nic jsem nezpronevěřil a neukradl, ale nyní musím pykat za svoji důvěřivost a naivitu. Budiž to poučením pro ostatní,“ stojí si za svým vrcholový sportovec.

Skromná rodina

Podle manželky musel dokonce rozprodat takřka všechen majetek, aby uhradil dluhy a zaplatil právníky. Že to tak může být, potvrzují i záznamy z katastru nemovitostí, podle nichž manželům nepatří žádné nemovité statky. Ani apartmán na břehu lipenské přehrady, který si koupili v roce 2015.

„Byl pořízený z mých našetřených peněz a