Psal se rok 2005 a Křížková, tehdy ještě Váchová, pracovala jako moderátorka počasí na televizi Nova. S tehdejším partnerem Markem Fendrychem si plánovali otevřít obchod s oblečením, shánění nutných financí po bankách zařizoval s Lucčiným požehnáním sám Marek. To se ukázalo jako obrovská chyba.

„Změnil údaje ve formuláři, který jsem si já v práci nechala předtím potvrdit,“ prozradila Křížková před lety Blesku. Fendrych v žádosti o úvěr nadsadil její plat televizní rosničky, k příjmům připojil honoráře za modeling a uvedl ji jako zaměstnankyni Novy, přičemž ale byla osoba samostatně výdělečně činná.

Když pak banka zkontaktovala Novu, aby si ověřila data uvedená v žádosti, peníze ani pracovní poměr nesouhlasily. Nadřízený si Křížkovou pozval na kobereček a dal jí výpověď.  

Lítost nad podvodem tehdy projevil sám Fendrych. „Lucku strašně miluju a mrzí mě, co se stalo. Udělal jsem prostě chybu, o které nevěděla, a teď za ni platí,“ svěřil se Blesku. Ani dobré slovo tehdejšího prezidenta Miss České republiky Miloslava Zapletala nepřimělo vedení Novy ke stažení vyhazovu. Lucie se s Fendrychem krátce nato rozešla.

Ač se nabízí paralela mezi Fendrychem a Křížkem, je třeba zdůraznit, že zatímco ex partner Lucie vědomě zfalšoval žádost o úvěr, jejího manžela do milionových podvodů lapila vlastní naivita a důvěřivost. „Pracoval na nadějných projektech, jeho důvěra ve zkušené podnikatele ale byla zneužita. Podepisoval, byl ujišťován, že vše je naprosto legální a neměl důvod nevěřit lidem, kteří jsou ve svém podnikání úspěšní. Ale neznalost neomlouvá,“ napsala Křížková na instagram.

VIDEO: Lucie Křížková trpí, jelikož přecenila své síly a přivodila si poranění krční páteře. 

Video
Video se připravuje ...

Lucie Křížková trpí, jelikož přecenila své síly a přivodila si poranění krční páteře. Kisa Císařová, Aleš Brunclík

Fotogalerie
63 fotografií