Stropnického před několika dny čekal při pohledu na bankovní účet pořádný šok. Transparentní fond na opravu zámečku v Osečanech, kde bydlí s partnerem a hercem Danielem Krejčíkem (26) a kam se na 10 dní podívali také diváci televize Nova v pořadu Výměna manželek, se navýšil o neuvěřitelných 300 tisíc korun.

„Mezi těmi pár sty maily v reakci na Výměnu, na které tempem pět denně stále ještě odpovídám, byl také stručný vzkaz: Dobrý den, prosím zavolejte mi na... (teď telefon). Zdraví Naděžda H., Prostějov,“ napsal Stropnický na svůj facebookový profil.

Ženě obratem zavolal, avšak neúspěšně, tak jí zaslal zprávu s kontaktem. Večer se paní Naděžda ozvala. „Starší paní, zasypala mne vědomostmi, co si o našem zámku dohledala, a asi po čtvrt hodině povídá: No ale proč volám... Víte, moje maminka po osmašedesátém emigrovala, v USA se znova vdala a ona i otčím už zemřeli, před pár měsíci mi umřel i manžel a děti nemám. Z toho dědictví, co jsem získala, bych vám chtěla přispět na zámek. Chci, aby to byla nějaká jedna konkrétní věc, co po mně zbude - tak okolo čtvrt milionu,“ popisoval politik osudový telefonát se ženou.

„Uklonil jsem se na dálku a nabídl, že mám zrovna před sebou upravený rozpočet na zastřešení věže a že to dělá 309 431 korun. Ona si to zapsala a řekla, že se ozve. Abych řekl pravdu, volaj různí lidé. Vesměs milí, ale hodně věcí pak vyšumí, to už patří k věci. Jenomže jsem se ráno probudil a ty peníze byly na zámeckém účtu,“ pokračoval na síti Stropnický, který pravděpodobně v ten moment nemohl uvěřit svým očím.

Nebýt zakořeněného zvyku odepsat každému, kdo si našel tu chvíli a napsal mu pár řádek, štědrá finanční injekce by Matějovi nejspíš utekla a paní by peníze zainvestovala někde jinde. Stropnický tak v závěru statusu na facebooku dodal, že se s paní Naděždou osobně setkal, a ještě naposledy jí veřejně poděkoval.

VIDEO: Výměna manželek: Matěj Stropnický poslal partnera do osmičlenné rodiny, místo něj získal zasloužilou matku.

Video
Video se připravuje ...

Výměna manželek: Matěj Stropnický poslal partnera do osmičlenné rodiny, místo něj získal zasloužilou matku. TV Nova

Fotogalerie
69 fotografií