Vyřizování na řeckých úřadech pro modelku Jitku Nováčkovou a jejího partnera není nic jednoduchého – tamní úředníci totiž nejsou nikterak zběhlí v jiných jazycích. A nehodlají na tom nic měnit, přizpůsobit se musí naopak ti, kteří zde chtějí něco vyřídit. „Pokaždé, když sem jdeme, musíme si vzít rodilého mluvčího. Protože paní neumí anglicky,“ postěžovala si v instastories plavovlasá modelka, která v roce 2011 vybojovala korunku České Miss. Nyní ji však čekal boj s byrokraty.

Kráska, která se z půvabného „ramínka na šaty“ stala influencerkou a youtuberkou, na sociálních sítích detailně zmapovala svou snahu získat pro dcerku Leah (3,5 měsíce) něco, co se v tuzemsku vydává málem automaticky – rodný list. V případě Nováčkové je to ovšem mnohem komplikovanější, jelikož Jitka je Češka, Tim Sparv Fin, a dívenka přišla na svět v Řecku, kde je její tatínek záložníkem AEL v Superlize… A tak mladé rodiče čekala spousta papírování. Přestože důležité lejstro Nováčková nakonec získala, její běhání po úřadech tím ani zdaleka nekončí.

VIDEO: Youtuberka Jitka Nováčková leze svým kolegům do soukromí! 

Video
Video se připravuje ...

Youtuberka Jitka Nováčková leze svým kolegům do soukromí! Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

„Teď ještě nechat dát apostilu, pak přeložit do češtiny, přeložit do finštiny, získat cestovní doklad na cestu do Česka. Pak zapsat Leu v Česku, nejprve v Praze, pak v Brně, a pak, zhruba za tři měsíce, získat její český pas. Také zapsat Leu ve Finsku a zažádat o finský pas!“ vypočítávala blond modelka v jedné ze zveřejněných zpráv své rodině. „Kdybych se v průběhu střelila do hlavy, tak aspoň víte proč!“ zapřeháněla si. Tedy… alespoň doufejme. Boj s úředním šimlem je totiž někdy skutečně o nervy!

Fotogalerie
105 fotografií