Režisér Juraj Jakubisko se před covidovou pandemií společně se svou chotí stáhl do ústraní a na veřejnosti se zcela přestal objevovat. Přece jenom to není tak dávno, kdy podstoupil vážnou operaci – a kromě toho se nachází v rizikové skupině lidí, pro které by covid mohl být fatální. Nebezpečným virem se však stejně nakazil… „My jsme s Jurajem byli fakt velmi izolováni, takže já vůbec nevím, jaký zázrak se stal, že se to k nám dostalo, ale stalo se,“ stýskala si podle slovenského deníku Nový Čas v markízácké show Smotánka Deana Jakubisková.

„Ani ministr zdravotnictví, ani státní tajemník by toho Jiřího nemohl uchránit, nebýt toho, že lékaři, nemocnice by nespolupracovali přímo s rodinou,“ dodala Deana. Muž, jenž stojí za historickým dramatem Bathory, pohádkou Perinbaba (na jejímž ambiciózním pokračování již Jakubisko nějakou dobu pilně pracuje) či fantasy seriálem Teta, strávil pak s koronou ve špitále dva dlouhé týdny. Jeho stav byl totiž velice vážný a on musel dokonce bojovat o život… Díky odborné pomoci v nemocnici a láskyplné péči doma se však již z nákazy úspěšně zotavuje.

VIDEO: Jakubisko s novým srdcem se vrátil do dětství! 

Video
Video se připravuje ...

Jakubisko s novým srdcem se vrátil do dětství! Adam Balažovič, Lenka Chvostová

Už je na tom velmi dobře. Už začíná, jak se říká u nás v Česku, zlobit, což je to nejlepší znamení. Chlapec z Kojšova to zkrátka dal,“ oddychla si Deana, která v mnoha filmech svého muže též zazářila coby herečka. „Mnozí, kteří ten covid překonali, vědí, že je to dobrá odtučňovací kúra. I Juraj velmi zhubnul. Za chvíli však bude zpátky na své původní váze,“ dodala Jakubisková.

V polovině února přitom médii proletěla zpráva, že je tento známý umělec v nemocnici – ne však kvůli koronavirové nákaze, ale pro potíže s ledvinami. To se alespoň novináři dozvěděli od jednoho z pacientů, který s Jakubiskem v nemocnici pobýval. Deana tehdy odmítla sdělit bližší informace o umělcově zdravotním stavu, deníku Aha! pouze stručně sdělila: „Věřím, že už brzy mu bude líp.“

VIDEO: Jakubisko točí Perinbabu 2! Na plátno vrátí i mrtvé herce!

Video
Video se připravuje ...

Jakubisko točí Perinbabu 2! Na plátno vrátí i mrtvé herce! Hana Höschlová, Petr Soukup

Fotogalerie
45 fotografií