Byla to její poslední šance vrátit se před kameru, byť jen na chvilku. „Když jsem Vlastě roli ve Zločinech Velké Prahy nabídl, byla v domově důchodců a trochu se upejpala. Že raději ne, že už na to nemá, že by už neměla a že celé herectví už uzavřela,“ prozradil Aha! Brabec.

Nakonec rozhodl její zesnulý manžel, kameraman Stanislav Milota (†85). „Přesvědčil jsem ji tím, že jsem jí řekl, že tam je menší role přímo pro ni, a kdyby tady byl Standa, tak by jí sám řekl, že to pro něj musí udělat. Tak se mě zeptala, jestli si myslím, že by to Standa schválil, a hned si sama odpověděla, že asi jo,“ popsal režisér. Přestože se vážně nemocné herečce tři týdny po natáčení přitížilo, takže musela být převezena kvůli nachlazení do špitálu a pak zemřela, Brabec si žádné výčitky nepřipouští. Naopak je rád, že se stihla ještě vrátit mezi filmaře, kde to měla tak ráda.

„Bylo na ní vidět, že si to užívala. Když jsme skončili, dal jsem jí květinu, a místo čaje nebo vody chtěla vizoura. Dala asi tři...“ prozradil režisér. „Rád na natáčení s ní vzpomínám. Bylo to opravdu roztomilé,“ dodal Brabec.

Režisér se s herečkou sblížil v roce 1999, když ji ve svém filmu Kuře melancholik obsadil do role služky Pepiny, za kterou pak získala Českého lva. Ještě za jejího života o ní natočil dva dokumenty, a teď o ní chystá dokonce celovečerní film! „Když jsem si přečetl Vlastiny memoáry, hned jsem jí řekl, že to by se mělo natočit. A ona mě požádala, ať to natočím já,“ řekl Aha! Brabec. Kdo ji bude hrát, zatím nechce prozradit. „Mám teda jeden tip, ta dáma to i ví, ale zatím jsme se nedohodli, protože nic ještě není jistého,“ svěřil režisér s tím, že se momentálně pracuje na scénáři.

Blesk Podcast: Langmajer sex-appeal z tlamy nevymaže, Plesl v roli exceluje, řekl režisér

Video
Video se připravuje ...

Blesk Podcast: Langmajer sex-appeal z tlamy nevymaže, Plesl v roli exceluje, řekl režisér. Blesk

Fotogalerie
29 fotografií