Když jsem se dozvěděla, že budete mít jednu z hlavních rolí v seriálu Anatomie života, docela mě to překvapilo. Ten totiž poběží přímo proti Slunečné na konkurenční stanici, kde také hrajete. Nebyl to problém?

Musím říct, že jsem byla vstřícností televize Prima překvapená. Rozhodla jsem se totiž být čestná a pravdomluvná, takže jsem producentce Slunečné oznámila, že jsem tuhle nabídku dostala, že je to opravdu velká nabídka a že jsem na ni kývla. Ale že jsem chtěla, aby se to dozvěděla přímo ode mě, a ne odněkud z kuloárů. Co si budeme vykládat, nabídka z Anatomie je skvělá, ta role je krásná a opravdu velká. Ve Slunečné nepatřím mezi hlavní postavy, nemám tam nijak velký prostor, kdyby ano, asi bych nad celou touhle situací uvažovala mnohem víc. Ale takhle mi už jen selským rozumem přišlo, že je holý nesmysl, aby měl někdo něco proti. A naštěstí neměl.

Takže jste zřejmě nabídku z televize Nova dlouho nezvažovala, zvlášť v současné době…

Ta nabídka přišla na konci prázdnin, kdy nikdo netušil, že ta doba bude dnes taková, jaká je. Proto jsem chvíli zvažovat musela, jsem totiž už dvacet let v angažmá v Národním divadle, a protože se stále považuji především za divadelní herečku, řešila jsem, jestli půjdou tyto dvě věci spojit. Trápilo mě, že by na miskách vah měla být Anatomie proti divadlu. V Národním mi ale vyšli vstříc, takže bych zvládala obojí. Jenže vlivem okolností se, jak víme, nakonec žádné divadlo nehrálo a nehraje… Z herecké práce mi tak zbylo jen natáčení a já opravdu děkuju Bohu, že jsem to tehdy v létě neodmítla.