Z JAMU ho po čtyřech semestrech vyhodili kvůli nedostatečné docházce. „Po dvou letech mě sice chtěli znova přijmout na dálkové studium, ale to už jsem měl angažmá v Ostravě v Národním divadle moravskoslezském, což se školou nešlo skloubit, takže jsem ji nedokončil,“ prozradil v rozhovoru pro Aktuálně.cz Jan Hájek.

A právě působení v ostravském divadle zapříčinilo, že se herec po 23 letech setkal se svým biologickým otcem, který rodinu opustil, když mu byly dva roky.

„Tehdy jsme zrovna zkoušeli Hamleta a kolega Mirek Rataj musel do nemocnice na srdeční bypass. Když se vrátil, řekl mi, že tam potkal mého otce, kterého jsme se ségrou od našich dvou let neviděli. Rodiče se rozvedli a žili jsme jen s mámou. Mirek se dověděl, že tátovi někdo v hospodě ukázal noviny s moravskoslezskou přílohou, ve kterých byl článek o našem představení a u toho moje fotka, s tím, že ten herec vypadá úplně jako on zamlada,“ vypráví Jan neuvěřitelnou historku, která strhla vlnu emocí, ale i neštěstí.

VIDEO: Našli jsme pravnučku Boženy Němcové: Z té podoby až mrazí!

Video
Video patří k placenému obsahu Blesku
Odemknout video

Našli jsme pravnučku Boženy Němcové: Z té podoby až mrazí! Zuzana Bubílková, Lukáš Červený

„Na základě toho táta sehnal lístky a chystal se na premiéru. Ráno v den premiéry ale tátu přivezli na nemocniční pokoj, ve kterém už ležel Mirek. Z představy, že se uvidíme, dostal svůj třetí infarkt. Když jsem tohle všechno zjistil, jeli jsme ho se ségrou navštívit. Ona nakonec vycouvala, ale já jsem tam s tátou chvíli zůstal, na to setkání nikdy nezapomenu,“ tvrdí Hájek.

Po 23 letech odloučení toho oba měli strašně moc na srdci, ale bohužel všechno si říct už nikdy nestihli.

„Mimo jiné mi řekl jednu zajímavou věc: ,Víš, tvoje máma mi tenkrát dala vybrat. Buď kapela a hospoda, nebo ona a děti. A já, debil, si vybral a odešel.' Pamatuju si, že jsem tehdy poprvé v životě s chutí vypil pivo. Do té doby jsem ho rád neměl. Přišel jsem mu na chuť až s tátou, který do konce roku zemřel, v divadle mě tím pádem už nikdy neviděl,“ dodává herec, jehož hvězda začíná čím dál víc zářit.

VIDEO: Aňa Geislerová na Českém lvu: Kam schovala všechny své ceny?

Video
Video se připravuje ...

Aňa Geislerová na Českém lvu: Kam schovala všechny své ceny? Markéta Reinischová, Jan Jedlička

Fotogalerie
45 fotografií