Herečka Milena Asmanová patřila k vyhledávaným herečkám, známějším spíše z prken, která znamenají svět. Ostatně dlouhých 40 let působila v Národním divadle moravskoslezském v Ostravě. Své herecké zkušenosti předávala dál, když učila coby profesorka na ostravské konzervatoři a založila vlastní herecké studio.

Pod její přísnou taktovkou se hereckému kumštu učila mimo jiné také herečka a dabérka Tereza Bebarová. „Tak nám covid zabil paní Asmanovou, pane Švejk,“ posteskla si na instagramu moderátorka kulinářské show Peče celá země a zároveň i (dnes již bývalá) hvězda seriálu Ulice.

„Dožila se sice devadesáti let, kouřila jako fabrika, nemocná byla velice, takže by si člověk mohl říct, že se dožila hezkého věku. No jo, ale stejně je mi to líto. To ona mě naučila hrát divadlo,“ přiznala Bebarová a sdílela na svém profilu několik snímků z její četné filmografie, například z historického dramatu Na rozchodnou, kde Asmanová ztvárňovala dámu z židovské rodiny.

Podle Bebarové byla Asmanová jakožto učitelka velice přísná, ale spravedlivá, a proto je jí představitelka Ukrajinky Světlany Nyklové dodnes hluboce vděčná. „Byla tvrdá, někdo by řekl, že až moc tvrdá, ale učit uměla jako málokdo. Díky ní nikdy nepřijdu na zkoušku nepřipravená. Díky ní umím text dřív, než ostatní. Díky ní vím, co budu hrát, i když to ještě ani třeba režisér netuší.“

VIDEO: Tereza Bebarová o Peče celá země 2: Už ví, kdy se bude točit a vysílat!

Video
Video se připravuje ...

Tereza Bebarová o Peče celá země 2: Už ví, kdy se bude točit a vysílat! David Turek, Jan Jedlička

S Asmanovou ji nepojilo jenom pouto učitel-žák, ale i to přátelské. „Pozorovala a hlídala po celou moji kariéru. Vždycky tu byla, věděla jsem to, i když já byla pak v Praze a ona v Ostravě. Tak proto bych brala, kdyby tu třeba byla ještě o pár let déle. Co se dá dělat, Milenko. Tohle nám neklaplo, ale za to, co se podařilo, děkuji,“ zdůraznila Bebarová, která měla svou milovanou kantorku možnost vidět naposledy před dvěma lety, na oslavě jejích 88. narozenin.

Není pochyb o tom, že na ni bude ještě dlouhá léta s láskou vzpomínat. Stejně její spolužák z konzervatoře Michal Kavalčík (45) alias Ruda z Ostravy, který dojemná slova Bebarové ocenil svým „lajkem“.

VIDEO: Tereza Bebarová obětovala Ulici vše, teď dostala padáka: Znali i můj sexuální život! 

Video
Video se připravuje ...

Tereza Bebarová obětovala Ulici vše, teď dostala padáka: Znali i můj sexuální život! Markéta Reinischová, Lukáš Červený, instagram

Fotogalerie
39 fotografií