Nadporučík Stejskal z 30 případů majora Zemana či žokej Janýr z Dobré vody se kvůli panujícímu covidu nedočká důstojného rozloučení. „Vzhledem k vládním opatřením se nemůže obřad konat,“ sdělil deníku Aha! mluvčí Národního divadla Tomáš Staněk. Na jevišti Zlaté kapličky prožil Mrkvička poslední třetinu své kariéry, působil zde od roku 1991 až do 2016. Za normálních okolností by se mu sem lidé mohli přijít poklonit.

Obřad podle informací Aha! nechystá ani rodina. „Klasický obřad nebude, jen rodina uloží urnu,“ potvrdila Martina Jelínková-Růžičková (57), manželka hercova velkého kamaráda Rudolfa Jelínka (85). Povolených 15 lidí na pohřbu by v tomto případě kapacitně nestačilo a vybírat mezi pěti dětmi a jejich partnery, kdo smí a kdo ne, by jen nadělalo zlou krev.

Mrkvičku chtěli přitom vyprovodit i bývalí kolegové a kamarádi z Divadla Na zábradlí. „Bude mi moc chybět, a pokud bude nějaké rozloučení s ním, chci tam být. Snad mi dá jeho rodina vědět,“ řekl Aha! Karel Heřmánek (73). Smutný byl také Jiří Bartoška (73): „Vzalo mě to, nemohu ani mluvit...“

Kamarád Jelínek: Bez pohřbu je to těžké

Ani Rudolf Jelínek se nemůže smířit s tím, že svého kamaráda nevyprovodí na jeho poslední cestě. „Nemohu pochopit, že Láďa není. A bez pohřbu je těžké to v sobě uzavřít...“ řekl Aha! představitel majora Hradce z »Třiceti případů«. Na pietní akty ho obvykle doprovází manželka Martina.

VIDEO: Zemřel Ladislav Mrkvička (†81): Takhle se naposledy radoval...

Video
Video se připravuje ...

Zemřel Ladislav Mrkvička (†81): Takhle se naposledy radoval... Hana Höschlová, Aleš Brunclík

Fotogalerie
32 fotografií