Anička bydlí v činžovním domě na Praze 2, konkrétně v půdním bytě, který jí tatínek Felix Slováček (77) pořídil za 7 milionů korun. Jenže loni na svátky se barák ocitl v plamenech. Jeho obyvatelé tak museli zavolat na linku 150. „Minulý rok nám vyhořel barák,“ odtajnila až po roce Slováčková, která to má z domova jen 100 metrů k mámě Dagmar Patrasové (64).

„Zrovna jsme se vraceli z Vídně, když mi zavolala kamarádka, která mi hlídala kocourka, a řvala na mě do telefonu, že hoří!“ líčila děsivé chvíle představitelka zdravotní sestřičky Radky ze seriálové Ordinace v růžové zahradě 2.

Sama byla tou dobou zrovna v autě na dálnici D1 a do Prahy jí zbývaly dobré dvě hodiny. Celou tu dobu jistě trnula, zda se bude vůbec mít kam vrátit. Když přijela, bylo už po všem. „Kamarádku zachraňovali hasiči,“ odhalila blondýnka známá i z muzikálů Krysař či Alenka v kraji zázraků.

VIDEO: Anička Slováčková po operaci nádorů: Výsledky jsou všelijaké! Další chemoterapie a ozařování

Video
Video se připravuje ...

Anička Slováčková po operaci nádorů: Výsledky jsou všelijaké! Další chemoterapie a ozařování. Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

Naštěstí se oheň podařilo zkrotit včas, o půdní byt 3+kk, co si kompletně zařídila podle svého vkusu, tak Anička nepřišla. Příčinu požáru ale neprozradila, možná ani sama neví přesně, co za nehodou stálo.

Letošní svátky měla už naštěstí Slováčková klidnější. Po náročné léčbě rakoviny prsu, kterou jí objevili loni v říjnu, potřebovala hlavně vypnout a odpočívat. „Tenhle rok jsem se vyklidnila a řekla jsem si, že si chci Vánoce udělat hlavně hezký. Byla jsem doma v Praze. Nic velkolepého. Koukala jsem se na pohádky a jedla hordy cukroví. Byla jsem doma s kočkama a pak se svou rodinou,“ doplnila mladá herečka, která se během léčby projevila jako velká bojovnice.

VIDEO: Nemocná Anna Slováčková: Doktoři zdvihli varovný prst! Od čeho ji zrazují?

Video
Video patří k placenému obsahu Blesku
Odemknout video

Nemocná Anna Slováčková: Doktoři zdvihli varovný prst! Od čeho ji zrazují? Pavlína Horáková

Fotogalerie
50 fotografií