David bude letošní svátky s manželkou, dcerou Klárou (31) a vnukem Sebíkem (10) trávit na Tenerife. „Letos už je to potřetí, ale tentokrát jsme to neměli vůbec v plánu. Oba máme rodiče, kterým je už přes devadesát let, a chtěli jsme být u nás doma v Křeslicích všichni pohromadě. Vždyť nikdo neví dne ani hodiny, zvlášť v této době!“ přiznal pro Aha! zpěvák, kterému ovšem jeho plány překazila hroba covidu.

Jak sám hitmaker přiznává, na Kanárské ostrovy by postarší rodiče už vzít nemohli. „Už by nezvládli cestu. A doma jsme s nimi taky zůstat nemohli, protože bychom se třásli strachy, že bychom je mohli nakazit, zvlášť vnuk Sebík by mohl něco přinést ze školy. Covid tedy naše rodiny rozdělil,“ posteskl si Michal, který letos v létě oslavil 60. narozeniny.

„Moje máma zůstala ve svém bytě v našem činžáku, kde s ní žijí i její sestry Dagmar a Alice Kludské. No a rodiče manželky přijeli z Přerova k nám domů, kde stráví i Vánoce, takže v Praze už svítíme všude vánočně, i na zahradě, a i když jsme pryč, tak před obrazem Karla Gotta bude opět dělat parádu nastrojený stromek a probíhat štědrovečerní večeře,“ odtajnil podrobně David, jak to bude fungovat.

VIDEO: Michal David o odložených koncertech! A Janečkovi vysekl poklonu!

Video
Video se připravuje ...

Michal David o odložených koncertech! A Janečkovi vysekl poklonu! David Turek, Lukáš Červený

Ten už je spolu s rodinou na Tenerife dva měsíce, ostatně není potřeba se vracet, když kvůli různým opatřením proti koronaviru nemůže pracovat a vystupovat. „Séba má na škole individuální studium a je on-line s učitelkami, Klárka je na home office, takže co doma? Navíc je to tam teď nebezpečné a my jsme s Marcelou už přece jen v rizikovém věku. Tady je zatím asi sto dvacet případů denně na milion obyvatel. Není tedy co řešit,“ vysvětloval.

Samozřejmě už má ale všude vánoční výzdobu (dokonce i na palmách) a také vánoční stromek (ač umělý) už je ozdoben. A ačkoliv oslavy Vánoc proběhnou v zahraničí, hitmaker a autor hudby k muzikálům Kleopatra či Tři mušketýři nedá dopustit na českou kuchyni. Manželka tak usmaží kapra z Třeboně (a pokud by jim ho prý nedovezli, bude mořská ryba), on sám pak zase připravuje velkou porci bramborového salátu. „Všechno, jsou tu německé markety, takže tu jsou i okurky a takové ty zeleninové směsi do salátů,“ netajil své nadšení Michal a přiznal, že v minulosti to bylo se sháněním přece jen horší.

„Když jsme trávívali Štědrý den na Maledivách, musel jsem s sebou do letadla brát i velkou sklenici okurek,“ smál se s tím, že tehdy vysvětlil hotelovému kuchaři, jak salát připravit. „Dochucoval jsem ovšem sám,“ pyšnil se David, který v minulosti trávil svátky také s kolegy z branže a jejich rodinami. V roce 2004 právě na Maledivách s Gottovými, Svobodovými a Štědrými. Tehdy tam zasáhlo ničivé tsunami. Nakonec vše ale dobře dopadlo a zůstala jen silná vzpomínka a obraz, který pak na památku Gott namaloval a věnoval ho hitmakerovi k narozeninám.

Co se týče návratu do Česka, vše je podle Michala teprve ve hvězdách. Řídit se rodina hodlá tím, jak vnoučkovi začne škola. „Kdyby mu škola začala třetího ledna, jak by měla, tak se vrátíme. Také to ale bude hodně záležet na tom, jak to bude u nás vypadat s covidem,“ dodal pro Aha! ohledně nejisté budoucnosti zpěvák.

VIDEO: Michal David úpěl bolestí a sotva hýbal hlavou: Lékaři rozhodli o páteři!

Video
Video se připravuje ...

Michal David úpí bolestí a sotva hýbe hlavou: Lékaři rozhodli o páteři! David Turek, Jan Jedlička

Fotogalerie
46 fotografií