Felixi, kde trávíte druhou vlnu koronavirové pandemie?

Částečně v Praze nebo v jižních Čechách nedaleko Třeboně společně s Lucií a také v Českém ráji s Felixem, Aničkou a vnuky Rafaelem a Felixem. Řekl bych, že kdekoliv jsem, tak jsem rád.

Co vám nejvíc chybí?

Chybí mně samozřejmě živé koncertování, diváci a posluchači, se kterými jsem byl v kontaktu celý můj muzikantský život.

Co vám naopak pandemie dala?

Člověk si myslí, že má najednou spoustu času, ale je neuvěřitelné, jak to letí. Stačí si jenom chvilku déle poležet a najednou je poledne. Snažím si udělat pořádek ve věcech soukromých i v agentuře. Samozřejmě si trochu zacvičím, a to nejen fyzicky, ale i na klarinet nebo saxofon. Rád bych ještě natočil jedno CD, a tak vybírám repertoár. Oprašuji věci, které jsem hrával dříve, a doučuji se je hrát zpaměti.

I když máte chalupu v jižních Čechách, tak vás to táhne do středních Čech. Jaké místo byste mohl doporučit pro to ho navštívit?

Ve středních Čechách je mnoho působivých míst, kam se rád vracím, například Kutná Hora, Kolín, Čáslav, Mělník, Mladá Boleslav, Kladno, Slaný a Nelahozeves, kde se narodil skladatel Antonín Dvořák. 

VIDEO: Felix Slováček o odchodu od Dády: Jeden ošklivý rozvod už mám za sebou

Video
Video se připravuje ...

Felix Slováček o odchodu od Dády: Jeden ošklivý rozvod už mám za sebou David Turek, Jan Jedlička

Jako uznávaný hudební umělec jste tady jistě vystupoval. Kde nejraději? 

Nejlépe se mně hrálo a vystupovalo ve Slaném, kde jsme společně s Karlem Gottem natáčeli pořady. Hrál jsem snad ve všech středočeských městech a rád se do každého z nich vracím. Moc se mi líbilo vystoupení s Big Bandem na náměstí v Kolíně při akci Kmochův Kolín, kde jsme na závěr vystupovaly všechny orchestry společně. To byla nádhera! Také rád vzpomínám na koncerty v Poděbradech, jednak v rámci festivalu rozhlasové tvorby Prix Bohemia Radio, a také na vystoupení se symfonickými orchestry na lázeňském náměstí. 

Velmi známé je město Mšeno, kde je plovárna, kterou proslavil film Rebelové. Už jste ji navštívil?

Samozřejmě, velmi romantické a originální místo. 

Jak budete trávit vánoční svátky?

Vánoční svátky mám rád v tradičním duchu. To znamená stromeček, kapr a dárky. Protože jsou Vánoce hlavně pro děti, tak se těším na oba vnuky Rafaela a Felixe.

VIDEO: Felix Slováček: O 40 let mladší Lucie mu něžně olizovala a hladila plešku! 

Video
Video se připravuje ...

Felix Slováček: O 40 let mladší Lucie mu něžně olizovala a hladila plešku! David Turek, Aleš Brunclík

Štědrý večer s přítelkyní Lucií, a pak děti?

Většinou si užívám už odpoledne s Aničkou, Felixem, kluci jsou pak už ospalí a já ujíždím za Lucií na chalupu, kde je připraven vánoční stromeček a úžasné vánoční menu.

Zpíváte nebo hraje u vánočního stromku?

Nezpívám a nehraju, mám toho za rok dost.

Felixi, co byste rád našel pod stromečkem a co naopak ne?

Pod stromečkem rád uvítám plátky na saxofon a klarinet, plus láhev dobrého vína. Nic víc nechci, protože oblečení a další věci si nejraději vybírám sám.

Jak oslavíte poslední den v roce? Letos to zřejmě nebude pracovně. 

Přiznám se, že poslední den v roce je vždy velmi náročný. Letos ale když nebudu hrát, tak si konečně užiji narozeniny Lucie, která se právě na Silvestra narodila.

VIDEO: Felix Slováček: Veřejné vyznání milence! Zamiloval jsem se a být s ní je nádherné. Přeji Dádě, aby poznala to samé

Video
Video se připravuje ...

Felix Slováček: Veřejné vyznání milence! Zamiloval jsem se a být s ní je nádherné. Přeji Dádě, aby poznala to samé Markéta Reinischová, Jan Jedlička

Fotogalerie
29 fotografií