Slovenský herec, u nás známý z filmu Kamarád do deště či seriálu Černí baroni, se do špitálu dostal už v zoufalém stavu. Ze vzorku míchy mu lékaři zjistili stejnou chorobu, které podlehl i Karel Gott (†80).

„Měl jsem i oboustranný zápal plic. Byl jsem na pokraji existence. Lékaři mi říkali, že kdybych přišel o čtyři dny později, byl jsem mrtvý,“ svěřil se Hryc. Tři dny poté, co ho zaevidovali jako pacienta, začali s chemoterapií, ale nasadili mu ji osmkrát silnější než obvykle.

Přestože herec bojuje, co mu síly stačí, co se uzdravení týká, je spíše skeptický. „Je to nejhorší možná diagnóza, která se nedá vyléčit. Kdyby na to někdo vymyslel lék, dostane Nobelovu cenu. Pacientovi se dá jedině ulehčit přechod do té další dimenze,“ prohlásil v Rádiu Slovensko v pořadu Opři se o mě.

A mluvil v něm, jako by se už loučil... „Prožil jsem nádherný život, dělal jsem práci, kterou jsem měl velmi rád. Vychoval jsem dvě nádherné děti, procestoval celý svět,“ bilancoval Andrej.

VIDEO: Andrej Hryc v limuzíně Blesku: O přízni žen i smrti syna! Do koho se prý reinkarnoval?

Video
Video se připravuje ...

Andrej Hryc v limuzíně Blesku: O přízni žen i smrti syna! Do koho se prý reinkarnoval? Blesk TV

„Každému svítí svíčka, a ta jednou každému zhasne, nikdo není nesmrtelný. Mám spoustu kamarádů, kteří zemřeli před dvaceti lety, neměli to štěstí, které jsem měl já,“ dodal Hryc smířeně.

První den ve špitále mu prý jídlo strkali pod dveře, než mu vyšel negativní test na koronavirus. Kvůli covidu mu ale všechny testy udělali rychle, protože na oddělení byl skoro sám. „Personál ke mně chodil zakrytý, protože mi léčba zničila imunitu. Nemohl jsem moc vstávat, protože jsem měl v ruce infuze. Pořád mi tam tekla nějaká chemie, která ovlivňovala i mou psychiku,“ popsal Hryc průběh léčby.

Kostní dřeň, a tím i šanci na delší život, mu darovala sestra. Do té doby spolu ale moc nevycházeli. „Dlouhou dobu jsme se vůbec nebavili, ale když jsem se dostal do tohohle průseru, tak se mi sama ozvala a nabídla mi ji. Tím mi zachránila život. Dohodli jsme se, že se už nebudeme bavit o minulosti,“ přiznal Hryc, že všechny problémy jeho nemoc vyřešila.

VIDEO: Gottův film Karel má trailer: Ukazuje ho na kapačkách i ve chvíli, kdy mu doktor řekl prognózu.

Video
Video se připravuje ...

Gottův film Karel má trailer: Ukazuje ho na kapačkách i ve chvíli, kdy mu doktor řekl prognózu. Karel Gott Agency

Fotogalerie
38 fotografií