Zvrat v léčbě akutní leukemie přišel po šedesáti dnech. Ačkoliv nad nemocí stále vyhráno nemá, nemusí být nadále hospitalizovaný a pod dohledem lékařů. Dcera Wanda (42) ho před týdnem odvezla domů a herec je z návratu do známého prostředí nadšený.

„Momentálně se cítím velmi dobře. Po šedesáti dnech, když jsem byl připoutaný na lůžku a nemohl jsem ani vstát z postele, se v domácím prostředí cítím jako ptáček vypuštěný z klícky,“ prozradil Hryc serveru Pluska.sk. Nyní ho čeká zhruba sto dní rekonvalescence a izolace od lidí, protože ho náročná léčba připravila o imunitu.

VIDEO: Dominika s Ivanou nekomunikuje, proč? Nemocný Hryc myslí na nejhorší. Sepsal závěť.

Video
Video se připravuje ...

Dominika s Ivanou nekomunikuje, proč? Nemocný Hryc myslí na nejhorší. Sepsal závěť. Barbora Horáková

Po dlouhém pobytu v nemocnici si herec z komediálního hitu Kamarád do deště či seriálové Ulice ovšem neužije to, na co se každý pacient těší ze všeho nejvíc – domácí stravu. Lékaři mu zakázali všechny dobroty! „Mám velmi přísnou dietu, prakticky nic z toho, co mám rád, nemůžu. Můj běžný režim je pravidelná strava se spoustou různých tabletek a cvičení. Domů jsem přišel o berlích pro ochabnuté svalstvo, už je ale nepotřebuji.“

Z nastoleného těžkého režimu si ale hlavu nedělá, vždyť přežil rakovinu krve. Po takové zkušenosti už zvládne i nutnou karanténu a přiškrcený jídelníček. „Prožil jsem v životě mnoho těžkých chvil, které mě naučily bojovat do poslední chvíle. První poločas tvrdého zápasu jsme zjevně vyhráli,“ dodal Hryc na závěr a nezapomněl znovu poděkovat sestře Bohdaně, která mu darovala život v podobě kostní dřeně.

VIDEO: Syn Bolka Polívky promluvil o brutálním napadení. A kráska z Novy neudržela emoce v živém vysílání.

Video
Video se připravuje ...

Syn Bolka Polívky promluvil o brutálním napadení. A kráska z Novy neudržela emoce v živém vysílání. Bára Horáková, Lukáš Červený

Fotogalerie
30 fotografií