„Víme s pozemskou jistotou, že už zase ležíš u nohou svého milovaného páníčka. Stello, zůstáváš v našich srdcích a pozdravuj tam nahoře...“ loučila se Ivana v pondělí večer na sociálních sítích se Stellou.

Otázka, kde bude uložena, zůstává nezodpovězena. „Tuto informaci si nechá rodina pro sebe,“ odpověděla včera na dotaz Blesku tisková mluvčí Gottových Aneta Stolzová.

VIDEO: Kde je teď Gottova fenka Stella (9)? Takhle řádí v novém domově!

Video
Video se připravuje ...

Kde je teď Gottova fenka Stella (9)? Takhle řádí v novém domově! Youtube.cz

Psí kremace

Možností se nabízí hned několik, nejprve ale musí proběhnout kremace v psím krematoriu. „Dnes je běžné, že může být uspořádáno i poslední rozloučení, kde může rodina doprovodit svého domácího mazlíčka na poslední cestě,“ svěřil Blesku obeznámený zdroj. Zvíře v krematoriu nejprve uschovají v chladicím boxu, pak na smluvený čas zařídí rozloučení v obřadní místnosti. Pokud se majitel nechce či nemůže osobně zúčastnit žehu, má možnost sledovat alespoň přes webkameru, jak rakev zajede do kremační pece. Nemusí tak pochybovat, zda dostal po ani ne dvouhodinovém procesu do ruky popel správného zvířete.

Kde bude Stella uložena?

Varianta č. 1: Karlův hrob na Malvazinkách

Pokud by se rodina rozhodla ostatky Stelly uložit do hrobu jejího páníčka, existuje jen jediný způsob, jak to provést: Dát popel do speciální urny z celulózy a kokosových vláken, z níž vyroste strom.

Varianta č. 2: Zahrada na Bertramce

Urnu s popelem si mohou pozůstalí vyzvednout už hodinu po kremaci a uložit ji v prostorné zahradě pražské vily, kde vdova s dcerami bydlí. I fenka Stella tam trávila nejvíce času svého života a byl to pro ni domov.

Varianta č. 3: Chalupa v Doubici

Místo, kde Karel s manželkou a Stellou trávili čas na dlouhých procházkách lesem. Právě tady také vznikla fotka se Stellou, kterou Karel loni tři týdny před smrtí oznámil, že po prodělané rakovině mízních uzlin bojuje s akutní leukemií.

Varianta č. 4: Psí hřbitov

V Česku je hned několik psích hřbitovů, kam lze pochovat pejska. V případě rodiny Gottových je ale tato varianta jen málo pravděpodobná.

Varianta č. 5: Urna doma

Žeh i s nákupem urny přijde majitele velkého psa klidně na deset tisíc korun. Zato je z čeho vybírat – popel může nechat uložit do broušené nebo i kameny vykládané nádoby.

VIDEO: Gottova Stella je zpátky na Bertramce. A Skopečkovi zbyly jen tři věci.

Video
Video se připravuje ...

Gottova Stella je zpátky na Bertramce. A Skopečkovi zbyly jen tři věci. Petr Macek, Lukáš Červený

Fotogalerie
31 fotografií