Blesku informaci sdělila její dcera Michaela Binderová. „S bolestí v srdci oznamujeme, že nás dnes opustila moje maminka, herečka a pedagožka doc. Jana Andresíková,“ oznámila.

„Jana byla už několik měsíců po operaci zlomeniny nohy v Centru následné péče v Mělníku, kde rehabilitovala. Jenže teď byla převezena do mělnické nemocnice, protože jí už několik dní bylo špatně. Byl u ní potvrzen koronavirus, ovšem záhy nato, dnes kolem poledne, bohužel zemřela. Její tělo bylo oslabené několika srdečními kolapsy a mrtvicemi,“ dodal pro Blesk hereččin kamarád René Kekely.

"Rehabilitovala po operaci zlomeného krčku, který si zlomila v květnu. Zemřela  v Nemocnici s poliklinikou Mělník, kam byla převezena 12. října," upřesňuje dcera.

Andresíková, rodačka z Kroměříže, vystudovala brněnskou JAMU a poté odešla do Prahy. Dva roky byla členkou Divadla Za branou, poté působila na volné noze. Své zkušenosti předávala na DAMU a na Soukromé herecké škole v Praze.

Výrazně se uplatnila i v dabingu, často propůjčovala hlas Whoopi Goldbergové (64). V roce 2010 jí byla udělena Cena Františka Filipovského za celoživotní mistrovství. Poslední výraznou filmovou příležitostí Andresíkové byla Lady ve filmových Kameňácích Zdeňka Trošky (67).

VIDEO: Zesnulá čarodějnice z Arabely Andresíková (†79): O depresích a zlomeninách!

Video
Video se připravuje ...

Zesnulá čarodějnice z Arabely Andresíková (†79): O depresích a zlomeninách! CNN Prima news

Její osobní život byl plný zdravotních i osobních problémů. Její manžel před lety spáchal sebevraždu, z profesního života ji na dlouho vyřadila rekonvalescence po autonehodě a neshody měla i v rodině.

VIDEO: Takhle dnes vypadá princezna Arabela! Nagyová přijela na narozeniny Vorlíčka!

Video
Video se připravuje ...

Takhle dnes vypadá princezna Arabela! Nagyová přijela na narozeniny Vorlíčka! Hana Höschlová, Dan Černovský

Fotogalerie
21 fotografií