Čtvrtníček v pondělním vysílání Českého rozhlasu hovořil telefonem ze své zahrady v Řeži u Prahy. „Já když jsem byl potvrzenej jako pozitivní, díval jsem se pozpátku, jako když se vás policajt ptá, co jste dělal, co tomu mohlo předcházet, jaký byly příznaky. Analyzoval jsem si, co mohlo bejt. Vím, že jsem byl unavenej, což jsem přičítal práci, nebylo toho málo,“ přemýšlel. 

„Třeba třikrát za den dojíždím do Prahy, protože jsem byl s tátou na baráku. Pak jsme natáčeli s Davidem Jařabem představení Tajný agent v Brně na Žlutém kopci. Pak se mi to rozjelo, myslel jsem, že jsem tam nastydnul, rozjela se mi klasická viróza, ale pak to člověka vezme jako do kleští.“

Z Čtvrtníčkova popisu příznaků až mrazí. „Nemůžete dejchat, jako když se topíte v sudu. Nebylo mi vůbec dobře,“ říká herec a známý recesista vážně. „Pak se mi to rozvinulo, nechtěl jsem dělat hrdinu, že si to odstonám doma, měl jsem teplotu 39,7 stupňů, tak jsem si zavolal sanitu. Přijeli kosmonauti a odvezli mě na plicní do Motola, tam jsem si to odležel,“ dodává.

V Motole pobyl asi týden, že by bojoval o život si ale nemyslí. Sám říká, že jiní na tom jsou hůře. „Měl jsem kyslík, hadičky do nosu. Postupem času se to zlepšovalo, v kombinaci s kapačkou.“

„Když už jsem ležel ve špitále, tak jsme přemejšleli s hygienou. Už jsem to mohl chvíli mít, a tím nastydnutím se to rozvinulo. Ale nevím, nejsem doktor. Mohl jsem to taky chytit kdekoliv po cestách. V divadle od nás to měli asi tři lidi, měl jsem natáčení, byl jsem i na jinejch akcích,“ vypočítává s tím, že se vždy ale snažil chovat zodpovědně. Věděl totiž, co covid dokáže.

„V dubnu mi na to umřel kamarád Olda, kterej měl nemocný srdce. Měl ostrej covid, takže jsem věděl, že to není legrace a už v první vlně jsme to respektovali. Jako starej srandista a rebel teď říkám lidem jako Zdeněk Svěrák, aby byli zodpovědní. Není to žádná ostuda,“ apeluje na všechny, kdo odmítají nosit roušky a respektovat nařízená omezení a nepohodlí.

VIDEO: Dcera Petra Čtvrtníčka: Herectví už mám rozdělaný, tak u něj zůstanu!

Video
Video se připravuje ...

Dcera Petra Čtvrtníčka: Herectví už mám rozdělaný, tak u něj zůstanu! Petr Soukup,David Turek

Fotogalerie
23 fotografií